Her stoler Heidi (15) på venninnene

Heidi og de andre cheerleading-jentene i Viqueens deltar i EM i helga. Der er de favoritter.

SVEVER HØYT: Heidi Engmark Lunde er på vei ned etter nok et høyt svev. Nede på bakken står lagvenninnene klare til å ta imot. Foto: Einar Eliassen
SVEVER HØYT: Heidi Engmark Lunde er på vei ned etter nok et høyt svev. Nede på bakken står lagvenninnene klare til å ta imot. Foto: Einar Eliassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Jeg er ikke redd for å bli kastet høyt, det kan kanskje ha vært noen «løse mottak», men venninnene mine har alltid tatt meg imot, sier Heidi Engmark Lunde (15) til Dagbladet.

Heidi driver med cheerleading, Norges raskest voksende idrett, og er «flyer». Det vil si at det er hun som kastes opp i lufta av de andre jentene - som igjen har som oppgave å få henne trygt ned igjen.

- Jeg kan godt bli kastet så høyt som mulig, det kommer bare an på hvor sterke de andre er, sier Nordstrand-jenta som begynner i 10. klasse på Nordseter ungdomsskole til høsten.

Trener hver dag Det ligger mye trening bak akrobatikken, Heidi trener hver eneste dag, tre dager cheerleading, resten turn og andre aktiviteter. Det å drive med turn på siden er naturligvis en stor fordel.

- Jeg trener fire timer cheerleading mandag, torsdag og fredag - og av og til i helgene. Det kan bli litt slitsom når jeg har turn i tillegg, men det er bare kjempegøy, sier 15-åringen.

Heidi driver med cheerleading i klubben Viqueens, en av pionerklubbene i Norge. Klubben har i dag 230 medlemmer og er Norges mestvinnende klubb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer