Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Her stopper marerittet for Fagermo

Odd slo Lillestrøm 1-0, og tok årets første borteseier.

MATCHVINNER: Olivier Occean avgjorde for Odd etter 76 minutter. Foto: Lars Eivind Bones
MATCHVINNER: Olivier Occean avgjorde for Odd etter 76 minutter. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm - Odd 0-1 (0-0)

LILLESTRØM (Dagbladet): Det var to lag drevet til bristepunktet som møttes på Åråsen stadion i kveld.

Lillestrøm var preget av den annonserte avgangen til sportsdirektør Torgeir Bjarmann, dopingsaken mot keeper Daniel Fernandes - og generelt svake resultater. Odd kom til Åråsen med null mål og null poeng på bortebane denne sesongen.

Marerittet så lenge ut til å fortsette for trener Dag-Eilev Fagermo og Odd. Men etter 76 minutter styrte innbytter Olivier Occean inn en corner fra Thomas Grøgaard.

Dermed vant Odd 1-0. Etter spill og sjanser var dette urettferdig. Men Fagermo takket og bukket for gavepakken. Med seieren gjorde Odd et byks fra 10. plass til 4. plass på tabellen.

- Deilig, konkluderte matchvinner Occean overfor MAX.

- Tre poeng er det som gleder meg mest. Det ble en oppstykket kamp. Lillestrøm har mye fysikk, oppsummerte Fagermo.

Tre mål

Det tilsvarende oppgjøret på Åråsen i fjor endte med 4-2 til Odd. Ikke minst var Espen Ruud en gigant med tre mål.

Fagermo satte kantspiller Riku Riski på topp, i håp om at den elendige bortestatistikken skulle snu. Det betydde at Olivier Occean og Torbjørn Agdestein måtte starte på benken.

GULE MULIGHETER: Lillestrøm hadde flere sjanser, men klarte ikke å omsette dem til mål. Foto: Lars Eivind Bones
GULE MULIGHETER: Lillestrøm hadde flere sjanser, men klarte ikke å omsette dem til mål. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Første omgang ble en stor skuffelse. Hjemmelaget lå kompakt på egen halvdel. Gjestene manglet kraft, energi og oppfinnsomhet i angrep.

Omgangens eneste sjanse kom etter ti minutter. Lillestrøms Erling Knudtzon fikk ballen på hodet på bakerste stolpe. Ballen hadde retning mot mål, men ble fanget opp av midtstopper Steffen Hagen.

- Som forventet

Publikum på Åråsen forlangte større underholdning da de gikk til pølsekiosken i pausen. Lillestrøm hadde trykket, men klarte ikke å omsette det spillemessige overtaket til mål.

- Det er som forventet. De er tøffe og harde på dødballer. Vi triller ball, men det blir litt omstendelige, sa Steffen Hagen til MAX i pausen.

- Jeg føler vi styrer og har full kontroll. Vi mangler bare en scoring, mente Lillestrøms Bajram Ajeti, som skjøt rett utenfor etter 20 minutter.

Større hurtighet

Fagermo konkluderte med at Odd var gode de første 25 minuttene.

Hva han sa i pausen, er vanskelig å gjette seg til fra pressetribunen. Men noe sånt som mer fart og hurtighet med ball langs bakken, bør i alle fall ha vært blant stikkordene.

Lillestrøm fortsatte med det spillemessige overtaket etter pause. På sidelinja var både Occean og Agdestein i full oppvarming for Odd.

Enkelte av de 4527 tilskuerne ropte på straffe da Erling Knudtzon gikk i bakken innenfor 16-meteren etter knappe timen. Men taklingen fra Thomas Grøgaard var ren.

Bytte

Rett etterpå tok Fagermo ut Rafik Zekhnini og satte innpå Occean. Det virket som et fornuftig bytte. Riski ble trukket ut på høyre kant, og totalt sett ville Odd få mer tyngde i angrep.

Men det var Lillestrøm som hadde sjansene. Først skjøt Bajram Ajeti i stolpeverket. Enda større mulighet fikk Tomas Malec rett etterpå da han fra kloss hold dundret ballen like utenfor.

- Denne kampen fortjener nå et mål, sa MAX-kommentator Asbjørn Myhre.

Og ikke lenge etterpå skulle det skje: Odd fikk hjørnespark. Ballen fra Grøgaard gikk rett på Occean, som styrte ballen i mål.

Urettferdig? Ja, etter spill og sjanser.

Sju poeng bak

Odd ble av mange eksperter tippet som en gullkandidat før sesongen. Etter sju runder er fasiten fjerdeplass, sju poeng bak serieleder Rosenborg.

Lillestrøm ligger på kvalikplass.