Her stormer han banen i ekstase med en liten jente på armen. Det skulle han ikke ha gjort

Risikerer straff og utestengelse.

STORMET: En ivrig supporter tok seg inn på banen etter at Manchester City gikk opp til 2-1 over Crystal Palace. På armen hadde han en liten jente. Foto: Reuters / Hannah McKay Livepic / NTB Scanpix
STORMET: En ivrig supporter tok seg inn på banen etter at Manchester City gikk opp til 2-1 over Crystal Palace. På armen hadde han en liten jente. Foto: Reuters / Hannah McKay Livepic / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Yaya Toure har slitt med å få spille etter at Pep Guardiola ankom Manchester City, men i helga var han tilbake på banen. Med et smell.

Ivorianeren scoret begge Citys mål i 2-1-seieren over Crystal Palace, og da han satte vinnermålet sju minutter før full tid, var det ville jubelscener i seksjonen for bortesupporterne.

Kanskje til og med litt i villeste laget for noen.

Kan få følger

For idet Manchester City-spillerne samlet seg rundt 33-åringen for å feire hans andre mål for kvelden, var plutselig flere av supporterne ute på banen. En av dem med en liten jente på armen.

Bildene fra Selhurst Park viser hvordan vaktene desperat forsøker å holde mannen og de andre supporterne tilbake, mens han jubler. The Independent skriver at det «trolig» er mannens egen datter.

Men selv om bildene fra London illustrerer idrettsglede og engasjement, kan det også ende med å få følger for den ivrige Manchester City-tilhengeren.

Fans som tar seg ut på banen på denne måten blir ofte straffet med både bøter og utestengelser som kan vare i flere år - også på livstid om klubben ser på gjentakelsesfaren som høy eller at det har skjedd tidligere.

Til angrep

Det var ikke bare i England at supporterne tok seg inn på banen i helga, men på Olympia i Helsingborg var ikke stemningen like god.

Etter at det ble klart at hjemmelaget rykket ned, tok flere at lagets egne fans seg inn på banen og gikk til angrep på spissen Jordan Larsson.

Det som først ble antatt å være en handling i affekt over nedrykksskuffelsen, kan vise seg å være langt mer overlagt. Svenske Aftonbladet skriver i dag at angrepet har vært planlagt i flere dager.

Planene om angrepet på Jordan og faren Henrik «Henke» Larsson skal ha dukket opp i en lukket Facebook-gruppe i forrige uke. Denne informasjonen skal så ha blitt viderebragt til administrasjonen i Helsingborg.

Sent søndag kveld ville ikke klubbens arrangementsansvarlig Fredrik Ericsson kommentere disse opplysningene, og viste videre til klubbdirektør Mats-Ola Schulze.