KRASJET STYGT: Storbritannias sykkelyndling på kvinnesiden, Lizzie Armitstead, veltet stygt etter at hun hadde passert mållinjen til seier i første etappe i Women's Tour. Foto: Chris Radburn/PA via AP
KRASJET STYGT: Storbritannias sykkelyndling på kvinnesiden, Lizzie Armitstead, veltet stygt etter at hun hadde passert mållinjen til seier i første etappe i Women's Tour. Foto: Chris Radburn/PA via APVis mer

Her strekker hun hendene i været for seier på hjemmebane. Sekunder etterpå krasjer hun stygt

Lizzie Armistead.

(Dagbladet): Storbritannias sykkelyndling på kvinnesiden, Lizzie Armitstead (26), sørget for en tilsynelatende perfekt åpning på Women's Tour på hjemmebane.

Da sykkelfeltet kom samlet til innspurten på den første etappen onsdag, trakk 26-åringen det lengste strået i massespurten. Da strakk hun naturligvis armene i været og jublet.

Men sekunder etterpå fikk situasjonen en brå vending.

Bare noen meter etter målstreken veltet hun, da hun hektet beinet borti det som ifølge The Guardian skal være en fotograf. Scenene som da utspilte seg i målbyen Aldeburgh var lite hyggelige.

- Det var forferdelig Armitstead hadde altså høy fart etter spurten, og krasjet rett inni en fotograf. 26-åringen ble liggende på bakken, og flere andre ryttere hadde vansker med å komme seg unna, og veltet.

The Guardian skriver at Armitstad fikk oksygen mens hun lå på bakken, der hun fikk hjelp i 15 minutter før hun fikk nakkestøtte og ble båret inn i ambulanse og sendt til sykehus.

- Hun trakk hendene i været og jublet for seier, men så kolliderte hun med noen. Flere kjørte over henne og veltet. Hun ser alvorlig skadet ut. De har gitt henne en nakkestøtte og drypp. Det var forferdelig, sier et øyevitne til lokalavisa, East Anglian Daily Times.

Mottok ledertrøya på hennes vegne Som vinner av etappen, skulle Armitstead selvfølgelig hylles etter målgangen. Siden det også var den første av fem etapper, skulle hun også motta ledertrøya. Den tok lagkameratene imot på hennes vegne.

FÅR BEHANDLING: Lizzie Armitstead krasjet stygt etter målgang.
FÅR BEHANDLING: Lizzie Armitstead krasjet stygt etter målgang. Vis mer

- Vi ønsker henne bare lykke til og vi håper hun har det bra. Det er vanskelig å stå her og ta den imot på hennes vegne, men vi gjør det for henne, for å støtte henne, og håper at hun har det bra, sier lagkamerat Romy Kasper.

The Guardian skriver at de siste rapportene sier at Lizzie Armitstead er ved bevissthet, men det kan være snakk om et beinbrudd.

Armitstead er en meget merritert syklist, og sykler i terreng såvel som på landeveien. I fjor vant hun verdenscupen sammenlagt, og i år har hun blant annet en sammenlagtseier i Tour of Qatar. Ellers står blant annet en seier i endagsrittet Gent-Wevelgem og et OL-sølv på tempo på merittlista.

PS: Ingen nordmenn deltar i det britiske etapperittet.

VANT: Lizzie Armitstead. Foto: Chris Radburn/PA via AP
VANT: Lizzie Armitstead. Foto: Chris Radburn/PA via AP Vis mer