Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her svartner det fullstendig for Arsenal-stjerna

- Fikk som fortjent.

RETT UT: Olivier Giroud mistet fullstendig hodet og ble sendt rett i dusjen etter å ha gitt Onuoha en liten nikk tidlig i den andre omgangen. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix
RETT UT: Olivier Giroud mistet fullstendig hodet og ble sendt rett i dusjen etter å ha gitt Onuoha en liten nikk tidlig i den andre omgangen. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix Vis mer

• Arsenal-QPR 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Etter en lunken start på sesongen hadde Arsenal i kveld alle forutsetninger for å blande seg inn i kampen om de fjerde øverste plassene.

West Ham tapte for Chelsea, og med seier ville Arsene Wengers menn bare være to poeng bak. Men seieren ble både vanskelig og dyrekjøpt.

Alexis Sanchez var delaktig i det meste som skjedde på Emirates i kveld. Han både skaffet straffe, bommet på straffe, scoret og leverte en målgivende pasning til Tomas Rosicky, men Charlie Austin sto for den sene reduseringen fra ellevemeteren.

I tillegg må Arsenal klare seg uten Olivier Giroud i de neste tre kampene etter at han fikk direkte rødt kort tidligere i den andre omgangen.

- Det var en fortjent utvisning. Olivier klarte ikke å kontrollere seg selv. Vi visste at det ville bli en tøff kamp i det øyeblikket han ble utvist. Det endret helt på dynamikken i kampen. Vi hadde full kontroll og følte oss komfortable før utvisningen, sa Arsenal-manager Arsène Wenger til BT Sport etter matchen.

Wenger noterte seg dermed for sin 600. seier som Arsenal-manager (400 av dem i Premier League). QPR på sin side må slikke sårene etter sitt niende strake bortetap.

Bom og treff I forkant av oppgjøret ble duellen mellom kvikke Alexis Sanchez og det noe langsommere forsvaret til QPR trukket fram, og det tok knappe ti minutter før den gjorde seg gjeldende.

Armand Traoré valgte å klippe ned chileneren som var på vei vekk fra mål, og dommer Martin Atkinson pekte helt korrekt på ellevemeteren.

Sanchez valgte riktignok å ta den selv, uten at det ble noen stor suksess. Robert Green lå i sitt venstre hjørne og ventet på ballen.

Arsenal stanget lenge, men så lørsnet det endelig med ti minutter igjen av omgangen. Sanchez steg til vers på et innlegg fra Kieran Gibbs og stanget inn ledermålet bak en sjanseløs Green. Plutselig var straffebommen fullstendig glemt.

Hodeløst Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor og det kunne se ut som om elleveren til Arsenal hadde en meget bedagelig fredagskveld i sikte, men så raknet det for Olivier Giroud.

Franskmannen fikk riktignok en dytt i en duell med Nedum Onuoha, men da han bestemte seg for å gi sistnevnte en liten nikk halvannen meter fra dommer Atkinson var det ikke mye tvil om hva som kom til å skje. Rett i dusjen.

Harry Redknapp og hans menn ante nok en mulighet, men Sanchez ville det annerledes. Etter en drøy time satte han igjen fart i lengderetningen mot et usikkert QPR-forsvar før han spilte fri Rosicky. Tsjekkeren gjorde ingen feil, og plutselig var 1-0 blitt til 2-0.

Billig QPR hadde likevel ikke gitt opp, og med litt over ti minutter igjen på stadiouret pekte Atkinson nok en gang på ellevemeteren. Mathieu Debuchy var synderen, men reprisene viste at den i beste fall var av det billige slaget.

Charlie Austin tenkte ikke så mye på om straffen var korrekt eller ei, og smalt ballen med full kraft midt i mål. 2-1, og plutselig var det kamp igjen. Austins 12. Premier League-scoring for sesongen.

Gjestene hadde flere muligheter helt på tampen, og ble kanskje snytt for et straffespark, men Arsenal klarte å ri av stormen og sikret seg med det tre viktige poeng. På søndag venter West Ham borte i en kamp om fjerdeplassen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media