Her sykler «Kyllingen» igjen

- Jeg var verdens beste da, og vil bli det igjen.

TILBAKE: Michael Rasmussen står nå fritt til å sykle profesjonelt igjen. Dansken ble utestengt i to år etter at han løy om hvor han befant seg i månedene før Tour de France 2007, og ble utestengt for to år.  AFP PHOTO/ Brian Rasmussen/SCANPIX
TILBAKE: Michael Rasmussen står nå fritt til å sykle profesjonelt igjen. Dansken ble utestengt i to år etter at han løy om hvor han befant seg i månedene før Tour de France 2007, og ble utestengt for to år. AFP PHOTO/ Brian Rasmussen/SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no) Michael Rasmussen ble sparket fra Rabobank, og utestengt fra sykkelsporten i to år under Tour de France 2007.

Dansken, som går under kallenavnet «Kyllingen» ble utestengt for brudd for meldeplikten til dopingkontrollører. Rasmussen løy om hvor han befant seg i ukene før Tour de France, og skrev brev til antidopingmyndighetene om at han var i Mexico, mens han egentlig befant seg i Italia.

Nå er utestengelsen over, og Rasmussen er tilbake på sykkelsetet til tross for at han hevdet karrieren var over etter at han ble kastet ut av Tour de France i 2007.

Dansken deltok i Designa Grand Prix på Kjellerup i Danmark, og kom på andre plass bak Aleksejs Saramotins.

- I 2007 var jeg verdens best. Det er jeg ikke nå, men jeg kan bli det igjen, sa Rasmussen etter løpet uten å blunke, ifølge B.T.

«Kyllingen» nøt comebacket på de danske landeveiene, men sykkelen har stått langt fra stille under utestengelses-perioden. Dansken hevder han har kjørt 65 000 kilometer siden 2007.

- Jeg har sett frem mot det her i to år, så dette var skikkelig gøy. Det har vært en vanskelig situasjon, men jeg er glad for å være tilbake.

- Jeg har trent mye og forsøkt å holde hodet klart frem mot nå.

35-åringen leter for tiden etter nytt lag, noe som kan bli vanskelig med ryktet han har innad i sykkelsporten.

- Jeg må finne et riktig lag å kjøre for, men den beslutningen er ikke tatt enda. Forhåpentligvis kommer den snart.