Her sykler «Kyllingen» igjen

- Jeg var verdens beste da, og vil bli det igjen.

TILBAKE: Michael Rasmussen står nå fritt til å sykle profesjonelt igjen. Dansken ble utestengt i to år etter at han løy om hvor han befant seg i månedene før Tour de France 2007, og ble utestengt for to år.  AFP PHOTO/ Brian Rasmussen/SCANPIX
TILBAKE: Michael Rasmussen står nå fritt til å sykle profesjonelt igjen. Dansken ble utestengt i to år etter at han løy om hvor han befant seg i månedene før Tour de France 2007, og ble utestengt for to år. AFP PHOTO/ Brian Rasmussen/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Michael Rasmussen ble sparket fra Rabobank, og utestengt fra sykkelsporten i to år under Tour de France 2007.

Dansken, som går under kallenavnet «Kyllingen» ble utestengt for brudd for meldeplikten til dopingkontrollører. Rasmussen løy om hvor han befant seg i ukene før Tour de France, og skrev brev til antidopingmyndighetene om at han var i Mexico, mens han egentlig befant seg i Italia.

Nå er utestengelsen over, og Rasmussen er tilbake på sykkelsetet til tross for at han hevdet karrieren var over etter at han ble kastet ut av Tour de France i 2007.

Dansken deltok i Designa Grand Prix på Kjellerup i Danmark, og kom på andre plass bak Aleksejs Saramotins.

- I 2007 var jeg verdens best. Det er jeg ikke nå, men jeg kan bli det igjen, sa Rasmussen etter løpet uten å blunke, ifølge B.T.

«Kyllingen» nøt comebacket på de danske landeveiene, men sykkelen har stått langt fra stille under utestengelses-perioden. Dansken hevder han har kjørt 65 000 kilometer siden 2007.

- Jeg har sett frem mot det her i to år, så dette var skikkelig gøy. Det har vært en vanskelig situasjon, men jeg er glad for å være tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer