Her takker Vålerenga-spillerne ultras-grupperingene for kampen mot Brann

- Det skal vi fortsette med.

FEIRET MED ULTRAS-GJENGEN: Her takker Vålerenga-spillerne medlemmer i blant annet «Isko boys» og «Ikaros» for støtten i kampen mot Brann. Det setter ikke alle like stor pris på. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
FEIRET MED ULTRAS-GJENGEN: Her takker Vålerenga-spillerne medlemmer i blant annet «Isko boys» og «Ikaros» for støtten i kampen mot Brann. Det setter ikke alle like stor pris på. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Vålerenga-ledelsen sendte i går ut en pressemelding hvor det ble presisert at klubben tar sterk avstand fra vold, trusler og diskiminering.

Klubben gjør nå sitt ytterste for å bli kvitt de involverte i flere casualshendelser den siste tida. Målet er å holde bråkmakerne vekk for godt.

Hendelsen før kampen mot Brann sist søndag, der politiet måtte bruke tåregass utenfor Ullevaal stadion for å få kontroll, er den verste hittil. Flere bråkmakere ble kraftig bøtelagt av politiet etter hendelsen. Én av de involverte måtte punge ut med 45 000 kroner.

- Nå er det nok I pressemeldingen i går skrev klubbledelsen blant annet:

«Det som skjedde den 15. september før kampen mot Brann utenfor Ullevaal Stadion, er et historisk vendepunkt. Bråket ble bevisst utført mens små unger, familier og besteforeldre var vitner. Noen gråt åpenlyst, og flere valgte å droppe kampen og komme seg hjem. Sånn vil vi ikke ha det i Vålerenga eller i Oslo. Nå er det nok!»

Klubben opplyser samtidig at det før kampen mot Brann var 17 utestengte, men «nå legges det ned et betydelig arbeid for å identifisere de bråkmakerne som deltok i bråket før kampen mot Brann. Alle vil bli ekskludert i lang tid».

Vålerenga har med andre ord sett seg nødt til å sette hardt mot hardt. Men bildet over står i sterk kontrast til klubbens nye budskap.

Feiret med ultras-gjengen Etter at Vålerenga-spillerne på vanlig vis hadde takket Klanen for kampen etter 4-3-seieren over Brann, gikk de nemlig bort til det hjørnet av Ullevaal stadion hvor ultras-grupperingene alltid sitter. «Ultras» er betegnelsen på ytterliggående supportergrupperinger som har en tendens til å havne i bråk, enten på grunn av foreksempel bluss, eller i enkelte tilfeller vold.

Blant de tre-fire grupperingene i hjørnet sitter vanligvis medlemmer av «Isko boys» og «Ikaros». Flere andre supportere reagerte søndag kraftig på at spillerne feiret seieren med disse grupperingene - spesielt med tanke på hendelsen før kampen:

«Så vil klubben også oppfordre spillerne til å slutte å gå ned til svingen å takke de samme bråkmakerne for støtten gjennom kampen? Syns det sender et utrolig feil signal til mine barn at deres helter applauderer denne gjengen i hjørnet på Bendit», skriver en pappa i kommentarfeltet på Vålerengas hjemmeside.

Bevisst vurdering Daglig leder i Vålerenga, Stig-Ove Sandnes, sier til Dagbladet at det ikke er en tilfeldighet at spillerne takket ultras-grupperingene etter Brann-kampen.

- Det var godt kort og godt en vurdering som ble gjort der og da. Faktum er at ingen av de utestengte, eller de som var involverte i hendelsen før kampen, satt der. Med det som bakgrunn vurderte vi det til at spillerne ble sendt for å takke dem for kampen, sier han til Dagbladet.

- Ser du at det kan virke litt spesielt at dere lot spillerne takke disse grupperingene for kampen med tanke på hva som skjedde et par timer tidligere?

- Jeg har forståelse for det, men spillerne var - såvidt meg bekjent - ikke informert i særlig grad om det som foregikk på utsiden av stadion i forkant. At de takket disse for kampen står ikke i kontrast til pressemeldingen vi sendte ut i går. Vårt budskap er at vi skal til livs vold, trusler og diskriminering, sier Sandnes.

- Kommer spillerne til å fortsette med å takke disse grupperingene for kampen?

- Det er lett å generalisere når spørsmålet blir stilt på den måten. Mange av de som står på den delen av tribunen er personer som tar avstand fra vold og trusler. Vi kan ikke skjære alle over én kam. De som har vært tilknyttet disse miljøene må ta avstand fra dem, og hvis de gjør det, kommer vi til å takke dem for kampen også i framtida.

• Vålerenga spiller borte mot Viking søndag. Neste hjemmekamp går mot Odd neste helg.

MENER DET VAR KORREKT: Daglig leder i Vålerenga, Stig-Ove Sandnes, mener det var riktig å takke ultras-grupperingene for kampen. - Vi kan ikke skjære alle over én kam, sier han. Foto: Erlend Aas / Scanpix
MENER DET VAR KORREKT: Daglig leder i Vålerenga, Stig-Ove Sandnes, mener det var riktig å takke ultras-grupperingene for kampen. - Vi kan ikke skjære alle over én kam, sier han. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 269131075


Varnish cache server