AVGJORDE: Kampes to viktigste aktører. Pepe ble utvist og ødela Portugals håp om å komme tilbake i kampen. Thomas Müller på sin side scoret tre. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix
AVGJORDE: Kampes to viktigste aktører. Pepe ble utvist og ødela Portugals håp om å komme tilbake i kampen. Thomas Müller på sin side scoret tre. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB ScanpixVis mer

Her tangerer Müller selveste Maradona

Hodeløse Pepe ga Tyskland lett jobb.

• Tyskland-Portugal 4-0 (3-0)

SALVADOR (Dagbladet): Det var solgt inn som møtet mellom det nest beste og det fjerde beste landslaget i verden. Det var duellen mellom verdens beste spiller og verdens beste keeper fra forrige kåring.

Det var Tyskland-Portugal, stormøtet i gruppe G, som mange eksperter sleit med å spå utfallet av. Men allerede etter ei drøy halvtime var alt avgjort.

Og da Tyskland gikk opp i 3-0 rett før pause, rev Cristiano Ronaldo av seg kapteinsbindet og tuslet mot garderoben — selv om det fortsatt var noen sekunders tilleggstid igjen.

For ordens skyld: Han snudde seg før han kom til sidelinja, og det var vel også den eneste vendingen vi la merke til fra Portugals kaptein.

Men det er en helt annen Real Madrid-spiller som må ta hovedskylda for at det ble så flaut å være portugisisk i Salvador.

Få med deg alt i VM direkte

Tidlig straffe Kampen begynte jevnt, og både Cristiano Ronaldo (skudd fra skrå vinkel, Neuer reddet) og Sami Khedira (gave fra Portugals keeper Rui Patricio, men avslutningen strøk stolpen) hadde muligheter til å fikse 1-0.

Åpningsmålet fikk vi etter 11 minutter: Mario Götze, som spilte fremragende på Tysklands midtbane, gikk i bakken mot en Joao Pereira på etterskudd. Straffen var diskutabel, men Milorad Mazic gjorde sannsynligvis rett. Thomas Müller tvilte i alle fall ikke fra krittmerket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et godt tysk angrep like etter halvtimen var passert endte i corner fra Toni Kroos' høyrebein. Det som videre skjedde, oppsummerer mye av forskjellen i kraft, offervilje og timing mellom de to lagene i Salvador.

For mens Hummels fløy som en tysk hauk gjennom Portugals femmetersboks, ble de rødes stopperduo Bruno Alves og Pepe redusert til spurver da 2-0-scoringen forsvant inn i nettet fra Hummels? hode.

Pepe ødela alt Da gikk det fra vondt til verre. Og fem minutter seinere var det hele over.

Pepe hadde Thomas Müller i hælene da han slo fra seg ballen, og i duellen løftet portugiseren hånda opp mot Müllers ansiktsregion. Ikke noe å lage bråk av, men den tyske angriperen satte seg på gresset med noe han framstilte som veldige smerter.

Og den notorisk ukontrollerbare Pepe gikk rett i baret som Muller la.

Hadde han bare nøyd seg med å kjefte, men i 0-2-frustrasjonen bestemte stopperen seg for å gi Muller en nikk.

Det så dommer Milorad Mazic. Opp kom det røde. Selvsagt.

Mens resten flokket seg rundt situasjonen, sto Cristiano Ronaldo femti meter unna og slo ut med armene. Kan hende han ikke så situasjonen, men han så hvem som var involvert, og da fant han vel ingen grunn til å tvile på dommerens vurdering.

Müller-hattrick Før pausesignalet rakk altså Thomas Müller å score sitt andre for dagen, og da orket de hvite knapt å feire ordentlig en gang.

Hattricket fikk Bayern München-spilleren også, da han brukte måltyvferdighetene til å sette inn en kortholdsretur fra den ikke akkurat vanntette keeper Patricio.

Dermed står Thomas Müller med åtte VM-mål i karrieren. Han ble toppscorer med de fem han laget i Sør-Afrika.

Og fortsetter Tyskland som i dag — med en midtbane så samspilt at det overgår alt det strålende dette verdensmesterskapet allerede har bydd på - kommer 24-åringen til å notere flere.

I så fall passerer han en kar som Diego Maradona, som scoret totalt åtte på sluttspillene 1982-1994.

Få med deg alt i VM direkte