Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her taper Henrik 100 000

Sist søndag tjente Henrik Bjørnstad 400 000 kroner på de tre siste hullene i Palm Beach. I går tapte han 100 000 kroner på ett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ORLANDO (Dagbladet): -  Det er sånt som skjer i golf og noe man aldri tenker på, sier han til Dagbladet.

-  Gjør man det, så blir man gæærn.

Etter mye slit for en 72-runde på par var Henrik Bjørnstad i klubbhuset på delt 35. plass. For det blir han belønnet med en sjekk i nabolaget til 24 000 dollar (157 000 kroner). Men hadde alt gått som han hadde håpet og planlagt da han slo seg ut på hull 16 (par 5 og et av banens desiderte birdie-hull) ville 72 blitt til 70.

Og en sjekk på rundt 41 000 dollar - 267 000 kroner.

Tenkte bare birdie

-  Jeg tenkte absolutt på birdie, sier Henrik Bjørnstad som hadde rettet opp to stygge bogeyer på 11 og 12 med like mange birdier på 14 og 15.

-  Jeg følte jeg hadde en god mulighet selv om utslaget mitt lå der det lå også (langt ut til høyre - under et tre). Men derfra og til ballen lå i koppen gikk det ikke akkurat som planlagt.

-  Jeg var ikke spesielt blid etter den bogeyen.

GRESSELIG DUMT: Tjukt gress og tjukt med folk, og en sekssifret sum forsvinner fra kontoen til Henrik Bjørnstad på 16. hull. Foto: Arnt E. Folvik
GRESSELIG DUMT: Tjukt gress og tjukt med folk, og en sekssifret sum forsvinner fra kontoen til Henrik Bjørnstad på 16. hull. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Kort fortalt ble Henrik Bjørnstads 16. hull i går spilt på følgende måte:

Utslaget (vilt til høyre) landet blant tilskuerne under et tre. Andreslaget, selv om det var god åpning inn til greenen, gikk også til høyre og landet i en tilskuers stoltrekk. Etter en fri dropp fra stoltrekket ble tredjeslaget slått over greenen og i vannet på baksiden.

Til en ny drop som ikke var fri.

Dermed straffeslag og skudd fem fra tjukt gress. Og én putt for bogey. Og en kostbar sådan - rundt 100 000 kroner.

Et tilbakeslag golfproffer er vant til på en søndag.

Fornøyd likevel

-  Da jeg slo andreslaget visste jeg at jeg måtte misse greenen til høyre om jeg skulle bomme, sier Henrik Bjørnstad.

-  Alt til venstre ville jo vært morna (vann). Men etter den frie droppen la ballen seg mye verre enn jeg trodde var mulig. Og så gikk det som det gikk.

image: Her taper Henrik 100 000

Likevel; Henrik Bjørnstad er fornøyd med uka på Bay Hill. På delt 36. plass (da Dagbladet gikk i trykken) har han heller ingen ting å skamme seg over.

-  Så lenge jeg plasserer meg der jeg gjør uten at spillet mitt er der det skal være, er jeg kjempefornøyd. Det forteller meg nok en gang at det er store muligheter her ute. Og at PGA Touren ikke er så vanskelig som jeg trodde før jeg kom hit.

-  Nå skal jeg bruke de tre neste ukene til å jobbe hardt slik at jeg er i orden når jeg spiller neste turnering på Hilton Head i South Carolina (13.- 16. april).

KOMPOSTSLAG: Det gikk delvis i toalettet for Bjørnstad i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!