Her taper Suzann 200.000 kroner

EVIAN-LES-BAINS (Dagbladet): På det 18. og siste hullet i Evian Masters hadde Suzann Pettersen (20) en 2,5 meters putt å sette i hullet. Verdien var 200000. - Det var kjipt at jeg ikke havnet på åtte under par, sier Suzann.

For hadde hun gjort det, ville golfesset tatt sjetteplassen - i stedet for 11. plassen. Og at hun tenkte penger, det innrømmer hun.

- Jo da, jeg titta opp på lystavla som fortalte hvordan jeg lå an, og tenkte på pengene, sier Suzann.

Som bommet med et par centimeter. Men var veldig blid kort etter - fordi hun hadde tatt steget opp blant verdens beste golfere.

Nesten-birdies

Gårsdagen åpnet med regn og utsettelse i 45 minutter, men klokka 11.50 kunne endelig Suzann slå ut på sin fjerde dag i Masters. Og starten kunne knapt vært bedre. Innspillet på første hull manglet fire cm på å gå rett i koppen og gi 20-åringen en eagle (to slag under par , dvs under det antallet slag som er satt som en mal for hullet). Så fulgte tre nesten-birdier (birdie er ett slag under par) før hun satte en kontant i hullet og lå to under for dagen og sju under totalt. Men også Suzann viste menneskelige sider da hun bommet på flere korte putter. Og til slutt kastet ballen i skauen på det 10. hullet.

Forbanna Suzann

- Jeg var irritert - mer irritert enn hva jeg var på de tre første rundene, sier Suzann til Dagbladet. - Jeg ble forbanna, men tok ikke med meg sinnet til de neste hullene. Så dere ikke at jeg fikk birdie på det 12?

På den 15. greenen fikk Suzann en ny golfopplevelse. Et demonstrasjonstog gikk forbi akkurat da hun skulle forsøke seg med en birdie-put.

- Det var akkurat som et russetog som passerte, sier hun.

Vår nye idrettsstjerne har bestemt seg for å holde seg på Europa-touren et par år til, men må innrømme at USA frister. Og da selvsagt også pengene.

- Penger gir deg frihet - til å velge hvor du vil bo og måte du vil reise på, sier Suzann.

Kan vinne

Etter fire timer og femtifem minutter kunne hun i all fall slå fast at hun hadde slått seg rett inn blant verdens beste golfere.

- Men nå vet jeg at muligheten til å vinne er til stede. Nå kan jeg dra til hver turnering med det som utgangspunkt, uten at jeg kan regne med seier hver gang, sier Suzanne.

Men det hun fra nå av må regne med å bruke tid på, er autografskriving, sponsorer, en rørt mamma og et golfsultent norsk pressekorps.

BOM: Suzann Pettersen må ergelig konstatere at ballen går noen centimeter på siden av hullet - og ganske mange penger forsvinner.