Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

ELITESERIEN: Vålerenga-Stabæk

Her taper Vålerenga penger, igjen. Nå tar klubben grep:
- Det er ingen uro

Vålerenga ligger bak budsjettet i antall solgte billetter, men tar konkrete grep for å sjarmere oslopublikummet.

VIL HA FLERE PÅ MATCH: Vålerengas Ghayas Zahid vil gjerne ha flere enn 7000 på Ullevaal når laget spiller hjemmekamper. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
VIL HA FLERE PÅ MATCH: Vålerengas Ghayas Zahid vil gjerne ha flere enn 7000 på Ullevaal når laget spiller hjemmekamper. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet):

Før årets eliteseriesesong ble det snakket mye om Oslos eneste eliteserielag. Ronny Deila hadde blitt hovedtrener, penger var blitt spyttet inn og flere spennende unge spillere hadde meldt sin ankomst.

Og om fire måneder skal klubben spille sin første kamp på i sin egen splitter nye lekegrind med en kapasitet på 17000 på Valle.

Mer sexy kan det ikke bli, eller?

GLISSENT: Slik så det ut på Ullevaal stadion rett før avspark i går kveld. Oslopublikummet glimret - igjen - med sitt fravær. Foto: Pål Marius Tingve
GLISSENT: Slik så det ut på Ullevaal stadion rett før avspark i går kveld. Oslopublikummet glimret - igjen - med sitt fravær. Foto: Pål Marius Tingve Vis mer

Svaret er i hvert fall et foreløpig nei. Tilskuersnittet på lagets hjemmekamper så langt denne sesongen er 7037. I oppgjøret mot Stabæk på Ullevaal stadion opererte klubben med et tall på 6968 på tribunen, og det reelle antallet var enda lavere på grunn av at mange sesongkortinnehavere og andre med billett ikke møtte opp.

- Burde vært flere

De fikk se et tett og relativt jevnspilt oppgjør, der Vålerenga sløste med sjansene, Stabæks danske Tonny Brochmann scoret et lite kunstverk av et mål og osloklubben reddet 1–1 på tampen etter en straffe av den billige sorten.

Stabæk-spiss og eliteserietoppscorer Ohi Omoijuanfo, som har vokst opp i Oslo, stusser på at ikke flere av hovedstadens 600 000 innbyggere gidder å betale for å se byens eneste eliteserielag spille kamp mot en lokal rival.

- Det skulle vært flere. Vålerenga er jo det eneste eliteserielaget fra Oslo. De har utrolig mange mennesker å ta av, så de kunne nok ha gjort mer (for å få folk på kamp). Jeg regner med at de prøver alt de kan for å få folk på kamp og øke interessen, sier han til Dagbladet.

Og den målfarlige spissen har helt rett. Vålerengas ferske daglige leder Erik Espeseth - som hadde stor suksess i samme rolle i Strømsgodset - har allerede begynt å ta grep for å tekkes oslopublikummet.

Langsiktig prosjekt

Espeseth vet nemlig at man må begynne i det små.

- Vi skulle gjerne ha sett flere på kamp, men vi må nok si at vi må se det som et langsiktig prosjekt. Vi er nå i dialog med omkringliggende breddeklubber. Den jobben er viktig. Unge spillere på breddelag kan gjerne ha sitt lag i hjertet seks dager i uka og heie på Vålerenga på søndagen. Det er der vi må begynne, og så må vi gi noe tilbake for å gjenvinne deres tillit slik at de heier på oss og kommer på kamp. Det er et viktig bidrag til å igjen kunne kalle oss Oslos stolthet.

- Regner dere med å få mye gratis fra den nye arenaen i tillegg?

- Tilsvarende prosjekter, som Sør Arena og Telenor Arena, viser at vi kan regne med en økning og at vi får en del flere gratis med ny stadion. Men det er det langsiktige arbeidet som er viktigst på sikt.

Espeseth innrømmer at klubben ligger bak budsjett med tanke på solgte billetter, men vil ikke si noe om hvor mange «tusenlapper» det dreier seg om.

- Har kontroll

Han tror og håper uansett på at ting vil se bedre ut etter hjemmekampene mot Lillestrøm, Rosenborg, samt 16- mai-kampen.

- Da vil vi være på omtrent budsjett, sier han

- Vi har kontroll, og det er ingen uro.

Vålerengas største stjerne Ghayas Zahid sier at spillerne snakker om det dårlige oppmøtet jevnlig.

Se høydepunktene mellom Vålerenga og Stabæk her. Video: Fotball Media Vis mer

- Det blir nevnt innimellom. Jeg håper det kommer flere folk framover, vi trenger støtte.

- Det hjelper kanskje om dere vinner oftere…?

- Kanskje, men folk bør stå bak oss uansett. Jeg håper de begynner å komme.

- Må levere

Trener Ronny Deila tror folk kommer når laget eventuelt begynner å vinne.

- Det er en stor målsetting at folk kommer hit og føler seg underholdt, så vi må begynne å levere. Da kommer folk, sier han.

Stabæks Omoijuanfo har oppfordringen klar hvis ikke Espeseth skulle lykkes med sin plan:

- Hvis ikke folk gidder å gå på kamp i Oslo, så får de heller komme til Nadderud. Der får de festfotball, sier han med et glis.

Og kanskje har måltjuven et poeng. Akkurat nå kjemper Stabæk om medalje. Vålerenga ligger rett over nedrykksstreken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media