Vil tillate høydehus i Norge

Her tar Bjørgen helt feil

Tidenes største norske idrettsutøver er en viktig stemme i debatten om sportsheltene våre igjen skal flytte inn i høydehus. Men hun har likevel ikke rett.

NASJONALT SPORTSIKON: Få har vært flinkere enn Marit Bjørgen til å ta vare på tradisjonelle verdier i norsk idrett, men i debatten om høydehus tar hun feil. Her er Marit i aksjon under premieutdelingen for den tidligere Dagblad-kampanjen "Klubben i mitt hjerte". FOTO: Nina Hansen/Dagbladet.
NASJONALT SPORTSIKON: Få har vært flinkere enn Marit Bjørgen til å ta vare på tradisjonelle verdier i norsk idrett, men i debatten om høydehus tar hun feil. Her er Marit i aksjon under premieutdelingen for den tidligere Dagblad-kampanjen "Klubben i mitt hjerte". FOTO: Nina Hansen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MED stengte grenser, fly-kø på bakken og låste høyfjellshoteller verden over, er det kanskje ikke så rart at noen i norsk toppidrett snakker om behovet for igjen å tillate høydehus i Norge. Toppidrett er jobb, og de fleste av oss er opptatt av å arbeide så bra som mulig selv om rammene for jobben plutselig er blitt annerledes.

Den arbeidsmoralen preger ikke minst løperavdelingen hos Team Ingebrigtsen. Da viruset stengte ned norsk idrett midt i mars, stod de på farta til det vante høydetreningsoppholdet i Flagstaff, Arizona. Så ble USA stengt. Plutselig måtte alle treningsplanene legges om:

- Jeg er en «sucker» for planer. Så når planene ikke kan gjennomføres, så blir jeg litt fortvilt, forklarte Gjert Ingebrigtsen til TV 2, før han understreket at dette med trening ikke var så viktig:

- Vi må ikke bli navlebeskuende i denne situasjonen. Så får det bli som det blir, sa han.

LIKEVEL tok ledelsen i Norges Friidrettsforbund overraskende nok saken videre. På direkten ba friidretten om fritak fra det særnorske forbudet mot høydehus på grunn av coronaviruset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer