Her tar dommeren en historisk avgjørelse

Viktor Kassai dømte straffe etter videodømming under VM for klubblag. 

VIDEODØMMING: Dommer Viktor Kassai ser situasjonen på en skjerm, og dømmer deretter straffespark. Foto: Reuters / Kim Kyung-Hoon / NTB Scanpix
VIDEODØMMING: Dommer Viktor Kassai ser situasjonen på en skjerm, og dømmer deretter straffespark. Foto: Reuters / Kim Kyung-Hoon / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter 29. minutter i VM for klubblag-kampen mellom Atletico Nacional og Kashima Antlers, skjedde noe som aldri tidligere har skjedd på en fotballbane: Det ble dømt straffespark som følge av videodømming.

Den meritterte dommeren ble dermed historisk. Det er FIFA som har startet et prøveprosjekt under turneringen som avholdes i Japan.

Det var hjemmelaget Kashima Antlers som fikk straffespark i den første semifinalen. Det skjedde da backen Daigo Nishi ble taklet ureglementert av Orlando Berrio på bakerste stolpe under en dødball.

Dommer Kassai så ikke forseelsen først, og det gjorde heller ikke noen av de øvrige dommerne. Men videoassistenten som overvåket kampen via en monitor, ga beskjed til Kassai om at det var en situasjon han måtte se på.

Pipeblåseren stoppet kampen og løp bort for å se på hendelsen. Etter en pause på rundt 30 sekunder, blåste han i fløyta og pekte på krittmerket. Til tross for videobeviset, klagde spillerne til Atletico Nacional på avgjørelsen, som du kan se her.

FIFA har planer om å prøve ut ordningen i flere land i framtiden, og kanskje det en dag blir standarden innen fotball. FIFA-president Gianni Infantino har tidligere uttalt at han ønsker videodømming under 2018-VM i Russland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer