Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg vant 1-0 mot Kristiansund

Her tar han ballegrep på motstanderen

Rosenborg tok tre poeng, men det er ikke det som kommer til å bli snakket om i etterkant.

BALLEGREP: Det kokte over Kristiansunds Pål Erik Ulvestad i tapet mot Rosenborg på Lerkendal stadion. Video: Eurosport Vis mer
  • Rosenborg - Kristiansund 1-0 (1-0)

Etter en svak start på sesongen, så Rosenborg ut til å være på gang igjen med tre strake seire i Eliteserien, men nå er det tøffe tider igjen.

1-0-tap mot bunnlaget Tromsø og cupexit mot Aalesund, gjør at det igjen har begynt å brenne under føttene på RBK-trener Eirik Horneland.

Kun seier var godt nok mot Kristiansund, og trønderne innfridde etter et straffespark omsatt av Mike Jensen i første omgang.

Men det var en situasjon i kampen som stjal oppmerksomheten. Etter timen spilt fikk nemlig Pål Erik Ulvestad gult kort for det som så ut som et ballegrep på Djordje Denic under en corner.

- Dette er direkte pinlig, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim på direkten.

- Det er ikke en situasjon du ser hver dag, sa kommentatoren etter en bedre reprise av episoden.

- Det er litt komisk

Situasjonen ga umiddelbare assosiasjoner til da Vinnie Jones tok et godt tak rundt juvelene til Paul Gascoigne i 1988.

- Ulvestad med ballegrep på Denic. Så ikke pent ut. Ser ut som Døvle får bekreftet av Denic hva som skjer og gir gult, skriver Eurosport-reporter Susanne Wergeland på Twitter.

Offeret, Djordje Denic, var påpasselig med hva han kunne si på TV.

- Han tok tak i tingene mine. Det er normalt å sparke og dytte litt under corner, men han tok balletak. Hva kan du gjøre? sier Denic til Eurosport, og legger til at det er slikt som skjer i kampens hete.

- Jeg synes det er litt komisk. Jeg husker Gascoigne ble dratt i armhula en gang i tida. Det var sikkert mange dueller mellom de to. Det er sånt som skjer i kampens hete. Det er dumt å dra på seg gult kort for akkurat det, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen til Eurosport.

- De har en duell på en dødball. Jeg vil ikke bruke det samme ordet som deg, men han er bortpå forsvarsspilleren, det kan vi slå fast, så da blåser jeg for gult kort for den, sier dommer Trond Ivar Døvle til Eurosport om situasjonen.

På spørsmål om hva som skal til for at Ulvestad får det røde kortet, sier han:

- Hvis han hadde tatt til ordentlig der, ville det blitt voldsom opptreden og rødt kort.

Gigantisk Søderlund-miss

Det var Rosenborg som stakk av poengene, men de kunne fått en grusom åpning på kampen da et hjørnespark falt i fanget på Henrik Gjesdal, men Kristiansund-backen traff ikke ballen tre-fire meter fra mål.

Bare et par minutter seinere ble trønderne frarøvet en stor mulighet.

Samuel Adegbenro var sterkest i en hodeduell og fikk headet Alexander Søderlund alene med keeper, men RBK-spissen ble feilaktig avvinket for offside.

Etter halvtimen spilt skulle derimot spissen få sjansen sin.

Birger Meling slo en flott luke på en motspiller, og spilte ballen videre Anders Konradsen. Midtbanespillerens skudd ble blokkert, men ballen dalte i fanget på Søderlund som sto på åpent mål.

Men fra tre meter misset syndebukken fra cupnederlaget mot Aalesund.

- Hvordan i all verden klarer du å få den over tverrliggeren, Alexander Søderlund, utbrøt Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.

- Det er nesten en større prestasjon å få den ballen over enn i kassa. Han brenner den på blank goal, sa Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.

MÅTTE KJEMPE: Rosenborg måtte kjempe for seieren mot Ull-Kisa i tredje runde av cupen. Video NRK Vis mer

- Billig

Bommen var av de sjeldne, men RBK skulle få scoringen sin i første omgang etter en vågal takling av Aliou Coly.

Både han og Adegbenro jaget en ball innenfor Kristiansunds sekstenmeter. Coly fikk taklet den unna, men meiet ned Adegbenro i samme slengen, noe dommer Trond Ivar Døvle mente kvalifiserte til straffespark.

- Altfor stor fart og kraft inn i forsøket på å treffe ballen. Han treffer ballen, men også ankelen, var Skulleruds dom over situasjonen.

Coly fikk gult kort for forseelsen, mens Dan Peter Ulvestad fikk det samme for protester etter straffen.

- Litt billig i KBK-øyne, sa Kristiansund-trener Christian Michelsen til Eurosport etter pausen.

Mike Jensen scoret i straffesparkkonkurransen mot Tromsø, og trøndernes faste skytter gjorde heller ingen feil denne gangen, selv om Kristiansund-keeper Sean McDermott fikk ei hånd på ballen.

Andre omgang var uten i de helt store begivenhetene - bortsett fra ballegrepet til Ulvestad - og dermed rykker Rosenborg opp sjuendeplass på tabellen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling