Her tar Hedda (31) medalje i sin tredje idrett

- Like stort som VM-gullet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/ASPEN (Dagbladet.no): Denne jenta bør være en het kandidat til å få prisen mange regner som norsk idretts høyeste utmerkelse - Egebergs Ærespris.

Fra før har Hedda Berntsen (31) VM-gull i telemark fra 1997 og VM-bronse i slalåm fra 2001. Søndag kveld skaffet hun Norge mer edelt metall i X-Games i Aspen, da hun kjørte inn til sølv i skicross.

- Dette betyr like mye for meg som VM-bronsen i slalåm og gullet i telemark, jubler Hedda til Dagbladet.no.

Hun unngikk såvidt å hekte helt i starten av finalen, og lå for det meste på tredjeplass nedover den krevende og lange løypa.

Mot slutten greide hun å passere svenske Magdalena Iljan - og sølvmedaljen var aldri truet mot slutten. Franske Ophelie David vant som hun ville.

- Finalen gikk veldig bra. Det var en morsom løype med masse hopp og kuler, og traseen gjorde at de som var godt trent kunne kjøre bra på slutten. Jeg lå lenge som nummer tre, tok igjen Magdalene, men hadde ikke mulighet til å komme forbi Ophelie, forklarer hun.

Lover ikke OL-satsing

Hedda Berntsen driver ikke med skicross på heltid. For å delta i X-Games måtte hun ta permisjon fra lærerjobben i Norge, noe som naturligvis vanskeliggjør det å drive toppidrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer