Her tar Hedda (31) medalje i sin tredje idrett

- Like stort som VM-gullet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/ASPEN (Dagbladet.no): Denne jenta bør være en het kandidat til å få prisen mange regner som norsk idretts høyeste utmerkelse - Egebergs Ærespris.

Fra før har Hedda Berntsen (31) VM-gull i telemark fra 1997 og VM-bronse i slalåm fra 2001. Søndag kveld skaffet hun Norge mer edelt metall i X-Games i Aspen, da hun kjørte inn til sølv i skicross.

- Dette betyr like mye for meg som VM-bronsen i slalåm og gullet i telemark, jubler Hedda til Dagbladet.no.

Hun unngikk såvidt å hekte helt i starten av finalen, og lå for det meste på tredjeplass nedover den krevende og lange løypa.

Mot slutten greide hun å passere svenske Magdalena Iljan - og sølvmedaljen var aldri truet mot slutten. Franske Ophelie David vant som hun ville.

- Finalen gikk veldig bra. Det var en morsom løype med masse hopp og kuler, og traseen gjorde at de som var godt trent kunne kjøre bra på slutten. Jeg lå lenge som nummer tre, tok igjen Magdalene, men hadde ikke mulighet til å komme forbi Ophelie, forklarer hun.

Lover ikke OL-satsing

Hedda Berntsen driver ikke med skicross på heltid. For å delta i X-Games måtte hun ta permisjon fra lærerjobben i Norge, noe som naturligvis vanskeliggjør det å drive toppidrett.

IMPONERER I NY IDRETT: Hedda Berntsen (i blå jakke) hadde full kontroll på sølvmedaljen inn mot mål. Skicross står på OL-programmet i 2010, men 31-åringen vil ikke love at hun satser fram til da. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
IMPONERER I NY IDRETT: Hedda Berntsen (i blå jakke) hadde full kontroll på sølvmedaljen inn mot mål. Skicross står på OL-programmet i 2010, men 31-åringen vil ikke love at hun satser fram til da. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

I Vancouver-OL i 2010 står skicross for første gang på programmet - men Berntsen kan ikke love at hun vil satse fram mot det.

- Jeg er blitt enig med landslagssjefen om å ta en oppsummering etter hver sesong, og se hvordan det ligger an. Når det går så bra har jeg lyst til å fortsette, men det er ikke gratis.

- Du er avhengig av sponsorhjelp?

- Enten det, aller at jeg gjør det så bra at jeg kan tjene pengene jeg trenger. Men nå dekker landslaget alle reiser, sier hun.

Berntsen tilhørte verdenscuplaget i alpint i fjor, men byttet til skicross halvveis inn i sesongen. Dette er dermed hennes hele sesong i den nye disiplinen.

- Hvordan skal du feire sølvmedaljen?

- Jeg bor hos Gro (Kvinlog) i Vail, så vi stikker sikkert ut en tur i kveld. Vi får ta det som det kommer, sier sølvvinneren.

<B>RANGERER SØLVET HØYT:</B> For Hedda Berntsen var sølvmedaljen i skicross like viktig som VM-gullet i telemark og VM-bronsen i slalåm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer