Her tar hjertesyke Sam (17) til tårene etter å ha fått guttedrømmen oppfylt

Fikk proffkontrakt for en dag med NHL-klubb.

(Dagbladet): Idrett berører mange, og innimellom kommer det historier som treffer oss rett i hjerterota. Dette er en slik historie.

17 år gamle Sam Tageson ble født med to hjertekammere i stedet for fire. Det betyr at at han en dag må gjennom en hjertetransplantasjon.

En dag med heltene Men hjertet til Sam banker ekstra hardt for NHL-klubben San Jose Sharks. Derfor kunne den livslange supporteren trekke på smilebåndet da klubben ga han én endagskontrakt.

Tageson skulle få være en del av laget under hele gårsdagen, som ble avsluttet med hjemmekamp mot Florida Panthers.

Han deltok på morgentrening, og hang med Sharks-spillerne i garderoben. Da laget entret isen før NHL-møtet var Tageson med ut, med nummer 20 på ryggen.

Under nasjonalsangen sto han på isen og sang, tydelig rørt. Etterpå reiste hele hallen seg for å hylle unggutten.

Tageson klarte ikke å holde tårene tilbake i det han ble hyllet av klubben.

Se video i øverst i saken!

Største dagen i hans liv - Ingen dag kommer noensinne til å bli bedre enn denne, sa han til mediene etterpå, ifølge Expressen.

Leger har hele tiden frarådet gutten fra å spille ishockey. Det har ikke stoppet han i å spille aktivt de siste 11 årene ifølge MercuryNews.

- Legene sa at han ville bli barnet som aldri kunne sykle. Nå bruker han skateboard. Alle legene vi har hatt gjennom årene har bedt oss om å gi han et golfsett, kast hockeykølla. Vi har prøvd, men han har nektet, forteller hans mor, Lisa Mills.

Kampen tapte San Jose Sharks 3-2.