Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her tar Kings første stikk i Stanley Cup-finalen

- Jeg skrek etter pucken, sier matchvinneren.

Anze Kopitar sikret seg stjernestatus i Los Angeles Kings da han avgjorde den første Stanley Cup-finalen mot New Jersey Devils.

Drøyt åtte minutter inn i forlengningen fintet sloveneren bort Devils-målvakten Martin Brodeur og sikret Kings 2-1-seier i den første av inntil sju finalekamper. Første lag til fire seirer vinner Stanley Cup.

Det gjenstår å se om Kopitar kan overta rollen som konge av Los Angeles etter Wayne Gretzky. For første gang på 19 år vant Kings en finalekamp i det nordamerikanske ishockeysluttspillet. Ikke siden nettopp Gretzky avgjorde den første finalekampen i 1993 mot Montreal Canadiens hadde LA Kings vunnet.

Vant kvelden
Avgjørelsen var av det lekre slaget. Etter en flott pasning fra Justin Williams kunne en frispilt Kopitar etter et par dragninger lirke inn 2-1-målet bak New Jerseys 40 år gamle keeper. Brodeur hadde stoppet 23 skudd i den første finalekampen, men til hjemmepublikummets skuffelse klarte han aldri å strekke høyrebeinet langt nok for å stoppe Kopitars avslutning.

- Han er en målvakt i verdensklasse, men jeg tror jeg vant denne kvelden, sa Kopitar til Los Angeles Times.

- Jeg vet ikke om han (Williams) hørte meg eller ikke, men jeg skrek etter å få pucken og han sentret. Den var perfekt, rett på køllebladet, sa Kopitar til ESPN.

Devils deppet
Colin Fraser ga Kings ledelsen i 1. periode, mens Anton Voltsjenkov utlignet sent i midtperioden. Kings tok sin niende strake borteseier. Laget trenger én seier til for å tangere sluttspillrekorden for borteseirer.

I Devils-garderoben var det tung stemning etter tapet.

— Jeg tror dette var vår dårligste kamp i sluttspillet, sa Ilja Kovaltsjuk.

Neste kamp går i New Jersey natt til søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling