KONVERTERTE FRA TIL TIL RBK: Petter Northug vant både lørdag og søndag i Kuusamo, men tapte veddemålet som resulterte i at han som RBK-supporter måtte ikle seg trøya til Tromsø på vei hjem til Norge. Foto: Johan Remen Evensen
KONVERTERTE FRA TIL TIL RBK: Petter Northug vant både lørdag og søndag i Kuusamo, men tapte veddemålet som resulterte i at han som RBK-supporter måtte ikle seg trøya til Tromsø på vei hjem til Norge. Foto: Johan Remen EvensenVis mer

Her tar Northug straffen for enda et tapt veddemål

- Han var ikke høy i hatten, sier fotograf og skihopper Evensen.

(Dagbladet): Petter Northug er glad i å gamble, men bør kanskje velge sine veddemål med litt større omhu framover.

I løpet av de siste par ukene har han nemlig tapt to på rappen: På Sjusjøen gjorde han en neshorn-manøver over målstreken, som han nektet å utdype, og mandag måtte Rosenborg-supporter Northug reise hjem fra finske Kuusamo i ei Tromsø-drakt.

Skihopper og verdensrekordholder Johan Remen Evensen påtok seg paparazzirollen på flyplassen, og foreviget en beskjemmet trønder i rød og hvit trøye - riktignok med en tykk vinterjakke over.

- Han var ikke høy i hatten, og så preget ut av å gå med Tromsø-drakt. Men jeg synes han fortjente det, sier Remen Evensen til Dagbladet.

bloggen sin skriver skihopperen følgende:

«På vei hjem fra Kuusamo traff jeg på denne kjendisen på flyplassen og sist jeg sjekket var han fra Trøndelag og dermed skulle tro at RBK var klubben i hans hjerte! Men som dere sikkert ser har han fått på seg en Tromsø drakt av alle ting! Er det fordi at de ikke takler litt motgang i bartebyen??»

Trodde på RBK-seier
Bakgrunnen for flørtingen med årets sølvvinner i Tippeligaen var et tapt veddemål med Tromsø-boer og landslagssmører Esben Tøllefsen. De to veddet om utfallet av kampen mellom TIL og RBK på Alfheim 20. november, der Northug hadde klokkertro på at Jan Jönssons gutter ville reise seg etter 3-6-tapet hjemme mot Brann.

SIKRET FOTOBEVIS: Skihopper Johan Remen Evensen - som selv er Molde-supporter. 
Foto: Morten Holm / Scanpix
SIKRET FOTOBEVIS: Skihopper Johan Remen Evensen - som selv er Molde-supporter. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

Det gjorde de imidlertid ikke. Rosenborg tapte 1-3, og Northug fikk overrakt en signert Sigurd Rushfeldt-drakt han ikke hadde annet valg enn å ta på seg. Så vil noen kanskje hevde at en signert drakt fra Tippeligaens mestscorende spiller gjennom alle tider ikke er det verste man kan bli utsatt for...

Vil møte Zlatan
Den andre helga i januar er det for øvrig verdenscupsprint i Milanos gater, der Northug egentlig planla å stå over. Men da han fikk vite av Expressen at Milan møter Inter til lokaloppgjør mens langrennseliten er på plass, og ble forespeilet et møte med Zlatan Ibrahimovic, ble han straks mer velvillig innstilt.

- Fikser dere et møte med Zlatan, kommer jeg, svarte Northug.

I så fall inngår forhåpentligvis ikke Mosvik-ekspressen et nytt veddemål - som innebærer at han må gå i ei svensk landslagsdrakt.

Det vil nok i så fall svi hakket verre enn ei signert trøye fra Sigurd Rushfeldt.