Her tar Odd-Bjørn den ulykkelige avgjørelsen

- To millioner nordmenn får være sure på meg. Eller fire, sier han.

GRUB(B)LET FÆLT: Odd-Bjørn Hjelmeset brukte så lang tid på å bestemme seg for hva slags ski han skulle på i andreetappen at det bare var såvidt han rakk starten. Her står han og diskuterer med Håvard Moheim fra det norske smøreteamet like før den gale avgjørelsen om ekstra rubb under skiene blir tatt. - Det var jeg som ville gjøre det sånn, det var min skyld, sier Hjelmeset.
GRUB(B)LET FÆLT: Odd-Bjørn Hjelmeset brukte så lang tid på å bestemme seg for hva slags ski han skulle på i andreetappen at det bare var såvidt han rakk starten. Her står han og diskuterer med Håvard Moheim fra det norske smøreteamet like før den gale avgjørelsen om ekstra rubb under skiene blir tatt. - Det var jeg som ville gjøre det sånn, det var min skyld, sier Hjelmeset. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| WHISTLER (Dagbladet): - Jeg skal ikke bli gått fra. Jeg skal heller gå fra de andre, sa Odd-Bjørn Hjelmeset til Dagbladet på pressemøtet dagen før stafetten.Såpass sikker følte altså veteranen seg på egen form foran andreetappen, til tross for at han knapt har gått skirenn hele sesongen og  svenskene hadde pekt ham ut som det svake norske punktet.

Men Hjelmeset var ikke i nærheten av å gå fra de andre. I stedet hadde han mer enn nok med å henge på - og et stykke utpå andrerunden begynte han å sakke akterut. Akkurat som svenskene hadde planlagt greide Johan Olsson å fikse en solid luke ned til Norge, som ble på hele 34 sekunder før Hjelmeset fikk vekslet med Lars Berger. Det var en bitter pille å svelge for 38-åringen - særlig fordi han gjorde et helt avgjørende feilvalg i minuttene før han la ut på sin etappe:

Slo feil veiPå førsteetappen gikk Martin Johnsrud Sundby med klister, noe som fungerte godt for ham de første sju av de 10 kilometerne. For Hjelmeset handlet valget om han skulle satse på klister eller rubb (der man rubber smøresonen med sandpapir) under skiene. Han landet på det siste alternativet - men ba smørerne om å rubbe ekstra godt fordi han ønsket bedre feste. Han fikk som bestilt, men det slo feil vei:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer