Her tar pappa John til tårene etter Petter Northugs sprintseier i Falun

Ny Northug-dokumentar.

(Dagbladet): Klokka 20.25 søndag sender NRK den splitter nye dokumentaren «Northugs triumf». Dokumentaren er laget av det samme teamet som har underholdt oss med dokuserien «Sirkus Northug», men denne frittstående dokumentaren tar for seg den eventyrlige gjenreisingen til langrennsløperen Petter Northug under ski-VM i Falun i februar.

Som kjent ble Petter den ubestridte VM-kongen med fire gull i Falun. Bakteppet var en mislykket OL-sesong, fyllekjøring og påfølgende rettssak og dom på våren og høsten i fjor.

I tillegg hadde Team Northug også den sesongen knallharde forhandlinger om i det hele tatt å få lov til å stille til start for Norge.

Størst i karrieren
På tross av alt dette vant Petter altså fire gull, og søndag får du være med bak de lukkede dørene både før, under og etter Falun. Da får du også se hvor mye suksessen betydde for både Petter og alle rundt ham.

- Det er vanskelig å sette ord på en sånn dag som dette, for det betyr så mye for meg, for dem som er her, for dem rundt, dem som står bak. Det er jo en stor dag, og følelsesmessig så er det kanskje den største dagen i karrieren. Det er med lettelse man står her nå på kvelden og kommer litt for seg selv, sier Petter samme kvelden han vant det første gullet på sprinten i VM.

- Dette skyldte jeg familien og folket, sa han til Dagbladet den dagen, og viste også en ny og ydmyk side av seg selv etter sprintgullet.

Rørt til tårer
Familien var også både lettet og rørt etter åpningsgullet. I dokumentaren blir vi med pappa John Northug da han setter seg ned på kvelden og ser gjennom intervjuene Petter gjorde i løpet av dagen. John klarer ikke holde tilbake tårene når han hører hva Petter sier om betydningen av å lykkes.

- For veien videre i karrieren og livet mitt så betyr dette her alt, sier Petter, mens John tørker tårene.

• Northugs triumf går på NRK 1 søndag klokka 20.25.