Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her tar Rosenborg påskeferie

- Det kan være bra å rense skallen mentalt, sier kaptein Mikael Dorsin.

ADRESSEAVISEN: Dette er hva Trøndelag våknet opp til i dag. Rosenborg på nedrykksplass på forsida av lokalavisa. Nå får spillerne tre dager fri fra forsvarsdrilling og samhandlingstrening, før de møter Vålerenga mandag. FAKSIMILE: ADRESSEAVISEN
ADRESSEAVISEN: Dette er hva Trøndelag våknet opp til i dag. Rosenborg på nedrykksplass på forsida av lokalavisa. Nå får spillerne tre dager fri fra forsvarsdrilling og samhandlingstrening, før de møter Vålerenga mandag. FAKSIMILE: ADRESSEAVISEN Vis mer

(Dagbladet): Vi må tilbake 34 år for å finne en svakere serieåpning av Rosenborg i norsk toppserie. Da rykket trønderne ned.

Etter fire seriekamper står Jan Jönssons mannskap med tre tap og én uavgjort. De to neste kampene er mot Vålerenga på Lerkendal og Molde på Aker stadion. To lag som vil elske mer enn noen andre å strø salt i åpne RBK-sår.

Likefullt får RBK-spillerne påskefri de neste dagene. Neste trening er først fredag, mandag venter Vålerenga.

- Det er ikke ferie. De skal ha restitusjonsøkt på egen hånd tirsdag og ha en løpeøkt enten onsdag eller torsdag. Vi beholder den planen, sier RBK-trener Jönsson til Adresseavisen.

Rosenborgs kaptein Mikael Dorsin tror spillerne kan ha godt av noen fridager.

- Det kan være bra å rense skallen mentalt, mener Dorsin, mens backkollega Lustig gleder seg til å slippe spørsmålene fra pressen.

Adresseavisen har i dag klint tabellen utover hele forsida, den viser at Rosenborg ligger på nedrykksplass, kun målforskjellen foran sisteplasserte Sogndal.

- Ett poeng etter fire matcher. Jeg blir ikke sur på deg om du kaller det krise, selv om jeg ikke vil bruke ordet. Det oppfattes sånn når man ser på poengfangsten, det skjønner jeg, sa RBK-trener Jönsson til Dagbladet etter gårsdagens 2-0-tap mot Fredrikstad.

Skylder på Hoftun Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen skriver i dagens papiravis at trøndernes serieåpning ikke er tilfeldig.

«Det handler bare om Rosenborg. Et fotballag uten form og fasong.»

Morten P lurer videre på om Rosenborg har ett av Tippeligaens dårligste forsvar, etter fire i sekken mot Lillestrøm og Fredrikstads overkjøring i går.

På supporternettstedet RBKweb.no fikk i går sportsdirektør Erik Hoftun den sterkeste kritikken. Klubben har ifølge nettstedet styrt mot en katastrofe de siste åra, ved å tillate at flere nøkkelspilleres kontrakter har gått ut samtidig. Uten å erstatte dem.

- Sapara, Stadsgaards, Demidov, Iversen og Annan har forsvunnet ut på svært kort tid. At alle disse skulle forsvinne i løpet av 2010 kan unektelig ha kommet som en overraskelse på den sportslige ledelsen (...). Men hva slags prosesser ble satt i gang for å finne erstattere? Det er først og fremst her Erik Hoftun som øverste sportslig ansvarlig må tåle ramsalt kritikk.
- RBK midt på tabellen Rosenborgs tittelhåp kan allerede være slukket. Aldri tidligere har et lag vunnet serien etter ett poeng på de fire første kampene. Fotballekspert Otto Ulseth har imidlertid fortsatt tro på en bra RBK-sesong.

- Rosenborg kommer helt sikkert topp tre på iboende kvaliteter både hos trener og spillere. De leverte en svak kamp mot Fredrikstad, men jeg er sikker på at dette vil rette seg etter hvert. Heller ingen andre lag har framstått som skikkelige gullkandidater så langt, sier Ulseth til VG.

Adresseavisens sportskommentator Kjetil Kroksæter er ikke like optimistisk i samme avis.

- Jeg vil si at Rosenborg ender midt på tabellen. RBK har kommet skjevt ut og spilt av seg masse selvtillit. Det ser ikke ut til at de får ut det de er gode for og det kreves en solid snuoperasjon her. Kravstore omgivelser gjør det ikke enklere og nå venter VIF og Molde, sier Kroksæter.

TUNGT: Kroppsspråket til Jim Larsen og Mikael Lustig var alt annet enn lystig etter gårsdagens 2-0-tap mot Fredrikstad. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
TUNGT: Kroppsspråket til Jim Larsen og Mikael Lustig var alt annet enn lystig etter gårsdagens 2-0-tap mot Fredrikstad. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media