Her tar Vålerenga første stikk

JORDAL AMFI (Dagbladet): Finalesluttspill 1. kamp, Vålerenga- Storhamar 6- 3. Rune Fjeldstad har rundet Petter Salsten og setter pucken mellom beina på Storhamar-keeper Mika Rautio. Akkurat her fikk Vålerenga overtaket, og kongepokalen tok et sjumilssteg mot Jordal Amfi.

- En utrolig viktig scoring. Runes mål snudde matchen, sier trener Roy Johansen om scoringa til 3- 2.
Men i går handlet det mest om Johan Brummer (30). Svensken scoret to og assisterte ved tre av Vålerengas mål. Han var hjernen bak det meste laget foretok seg.

- Hvilken match! Jeg har aldri scoret fem poeng i samme kamp. Dette var en utrolig revansj for meg etter dårlig spill de siste kampene, sier Brummer til Dagbladet.
Medregnet gårsdagens kamp har han gjort 72 poeng denne sesongen - 31 mål og 41 assist.

Litt flaks

Johan Brummer er scoringskongen, men deler raust med lagkameratene.

- Jeg har gode rekkekamerater, og pucken har gått min vei.

Femmeren er så samspilt at vi vet hvor pasningen skal slås.

- Mot Storhamar fikk vi tak i pucken uansett- samtidig som vi hadde flaks og fikk noen skittmål.

Selv om Vålerenga var klart best i går, stemmer det at de hadde litt flaks ved et par anledninger.

- Storhamar-keeper Mika Rautio var menneskelig- for en gangs skyld. Det var lettere å score på ham enn normalt, sier Brummer.

Svensken er innstilt på å ta hjem kongepokalen. Han har aldri vært med på vinne noe som ishockeyspiller.

- Selv om vi tok første stikk, tar jeg ingenting for gitt. På Hamar blir det krig. De vil gi alt- og mer til- for vinner vi der, tror jeg «bøtta» blir vår.

Det var tendenser til krig i går også, og Johan Brummer mener dommer Tor Hansen må ta skylda for at fryseboksen til tider var godt besatt.

- Et par av krysstaklingene var direkte unødvendige. Er du uheldig, blir du i verste fall lam etter slike overfall, sier Brummer.

Lover ingenting

Johan Brummers kontrakt med Vålerenga går ut ved sesongslutt. Klubben vil beholde ham, men foreløpig er ingenting avgjort.

- Arbeidsgiveren min er nettopp blitt oppkjøpt av et annet firma. Jeg vet ikke om jeg har jobb i det nye konsernet. I så fall må jeg leve av å spille ishockey.

- Og da er det opp til Vålerenga, sier Johan Brummer.