Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her tenker Charlotte Kalla det aller verste

Holdt på å gi opp.

 SLUTTKJØRT:  Charlotte Kalle var helt borte da hun deiset ned i målområdet etter gårsdagens 10-kilometer. Foto: Kirill Kudryavtsev / AFP / NTB Scanpic
SLUTTKJØRT: Charlotte Kalle var helt borte da hun deiset ned i målområdet etter gårsdagens 10-kilometer. Foto: Kirill Kudryavtsev / AFP / NTB Scanpic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var beintøffe forhold under kvinnenes 10-kilomter i går. Varmt vær og våte spor gjorde at jentene måtte kjempe for hver bidige meter.

Ikke noe kom gratis.

Vår egen Marit Bjørgen husket ikke sist hun var så sliten, og Therese Johaug holdt på å gå feil inn i mål.

Heller ikke for Charlotte Kalla var det enkelt.

Hun vurderte å gi opp.

Ekstremt tøft - Det er den tøfffeste 10-kilomteren jeg har gått noensinne, røper hun til Expressen.

Etter å ha kjempet seg gjennom åtte av de ti kilometerne, ventet en bakke så tøff at bare tanken på å bestige den produserer melkesyre.

Der måtte Kalla virkelig kjempe med seg selv.

- Det var en mental tøft. Jeg måtte hente fram krefter jeg ikke visste jeg hadde, sier Kalla til den svenske avisen, og legger til:

- Jeg tenkte bare: Nå gir jeg opp. Nå gir jeg opp.

Mental hjelp Charlotte Kalla har virkelig funnet formen under OL. To sølvmedaljer er statusen etter tre distanser. Over all forventning for den svenske jenta.

Mye av æren gir hun til sin nye mentale trener, Thomas Nilsson. Han har hjulpet henne med å jobbe knallhardt mot de negative tankene.

- Jeg forsøker å fjerne de hele tiden. Men nå var det tøft. Det er mye å tenke på hele tiden, sier Kalla til Expressen.

Hele Norges coronakart