GA HÅP: Målet til Sherida Spitse kan vise seg å bli gull verdt for Norge. Foto: Tobias Schwarz / AFP PHOTO / NTB Scanpix
GA HÅP: Målet til Sherida Spitse kan vise seg å bli gull verdt for Norge. Foto: Tobias Schwarz / AFP PHOTO / NTB ScanpixVis mer

Fotball-EM for kvinner 2017:

Her tennes et lite norsk håp - til tross for EM-fiasko

Nederlands 1-0-seier mot Danmark ga Norge en liten mulighet for EM-avansement.

  • Nederland - Danmark 1-0

BREDA (Dagbladet): De norske fotballjentene fikk en hjelpene hånd fra Nederland i gruppe A i fotball EM torsdag kveld.

- Håpet lever. Nå er det opp til det norske landslaget å knuse Danmark, hvis de skal avansere i EM. Nederland leverer kveldens presang til Norge og til seg selv, for de er videre, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter kampen.

Nederland (6p) vant mot Danmark (3p) og dermed lever håpet om en kvartfinale for Norge.

- Vi må bare fokusere på vårt spill inn mot Danmark-kampen - og heie litt ekstra på Nederland i deres kamper, sa Caroline Graham Hansen til Dagbladet etter Belgia-tapet.

Etter det norske 0-2-tapet mot Belgia var det norske laget avhengig av følgende for å nå en kvartfinale: Nederland må slå Danmark og Belgia. Norge må vinne med tre mål mot Danmark mandag.

Nå er én av tre i boks, for Martin Sjögrens lag. Dermed er det fortsatt muligheter før den avsluttende runden i gruppa mandag klokka 20.45.

- Vi må stå i dette sammen. Hver og en har et ansvar. Vi har satt oss i denne posisjonen og må prestere mye bedre enn vi har gjort. Det er alt det handler om: Vår prestasjon. Nederland får ikke vi gjort noe med, sa Ada Hegerberg til Dagbladet.

- Vi må ta det som en utfordring i gruppa og heve oss mot Danmark-kampen, sa Nora Holstad Berge til Dagbladet.

Nederlands Sherida Spitse satte inn 1-0 etter 19 minutter på et straffespark. Danmark hadde flere enorme sjanser gjennom hele kampen, men Nederlands keeper Sari van Veenendaal var en levende vegg for vertsnasjonen.