Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her tråkker også Høgmo over streken

I samme kamp som Jönsson - men slipper karantene.

GJORDE DEN SAMME FEILEN: Her er Per-Mathias Høgmo utenfor sitt tekniske område, som ifølge NFFs regelverk skal medføre bortvisning. Men der kollega Jan Jönsson i Stabæk fikk karantene, slipper Høgmo unna. Foto: Johan Stub
GJORDE DEN SAMME FEILEN: Her er Per-Mathias Høgmo utenfor sitt tekniske område, som ifølge NFFs regelverk skal medføre bortvisning. Men der kollega Jan Jönsson i Stabæk fikk karantene, slipper Høgmo unna. Foto: Johan Stub Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Jan Jönsson ble i går ilagt én kamps karantene av Norges Fotballforbund for å ha forlatt sin tekniske sone under kampen mot Tromsø.

Stabæk-treneren brøt regelverket da han var på vei over mot TIL-benken for å konfrontere kollega Per-Mathias Høgmo med oppførselen på sidelinja, og ble sendt på tribunen av dommer Kjetil Sælen.

Et bilde Dagbladet har fått tilgang til, tatt av Stabæks kampfotograf Johan Stub, viser at også Tromsø-treneren forlot sin oppmerkede firkant underveis i kampen, og tråkket en halvmeter ut på banen for å gi sine instruksjoner til spillerne.

Ikke alvorlig nok
I teorien har han altså gjort den samme forseelsen som Jönsson ble straffet for - men ingenting tilsier at Høgmo kommer til å bli straffet.

Det opplyser nestleder i Disiplinærutvalget, Jostein Svendsen.

- Hvis dommeren i det tilfellet ikke har reagert, er det ikke noe disiplinærutvalget i utgangspunktet behandler med mindre det blir reist tiltale. Men det er begrenset adgang for å sanksjonere mot noe som ikke har medført bortvisning, sier han til Dagbladet.

Ofte ser man likevel at forbundet griper inn i etterkant dersom det viser seg at dommeren ikke oppfattet situasjonen. Det skal imidlertid mye til i dette tilfellet.

- Det er ikke noe i veien for å reise sak mot en trener. Men da bør det være så alvorlig at det innebærer to eller tre kampers karantene, opplyser Svendsen.

Nytt av året er at det er etablert en påtalenemd som har ansvaret for reise en sak om presentere den for disiplinærkomiteen, om de mener forseelsen er alvorlig nok. Med tanke på at straffen for å forlate teknisk sone begrenser seg til én kamp er sannsynligheten for det altså forsvinnende liten.

- Ser du at dette kan oppfattes som at det ikke er likhet for loven?

- Ja, det er det som er det uheldige. Men sånn er det i samfunnet for øvrig også. Noen blir tatt, og andre slipper unna. Det kan føles urettferdig, dessverre.

I en kommentar i dagens papirutgave av Dagbladet beskriver journalist Thomas Sæbø hele saken som «idioti satt i system».

- Denne mangelen på fornuft er faktisk ikke disiplinærkomiteen sin feil. Den skyldtes et urettferdig og utdatert regelverk, skriver han.

Hevder Høgmo sa han skulle ringe NFF
En kampvillig Jönsson lovet i går at siste ord ikke er sagt og at han kommer til å anke, fordi han ikke ser noen logikk i straffen.

Stabæk-treneren har også beskyldt Høgmo for å komme med provoserende fingergester og tilrop. Han ble imidlertid stoppet av fjerdedommer Bjørn Hansen på vei over mot Tromsøs trenerboks.

- Det er altså stegene jeg tok som gir ytterligere straff. Her må man se på helheten en gang til. Det er ingen logikk her, sa Jönsson til NTB i går.

Til VG sier han at Høgmo skrek «hold kjeften din!», og hevder TIL-treneren sa han skulle ringe NFF for å få dem til å hindre karantene.

- Han sa til meg på telefonen at jeg ikke måtte ta dette personlig. Hvordan skal jeg da ellers ta det? Jeg får jo karantene - uten å ha gjort noen noe. Da er det jo personlig, sier Jönsson.

Verken Jan Jönsson eller Per-Mathias Høgmo har så langt besvart Dagbladets henvendelser. 

LOT SEG IRRITERE AV HØGMO: Jan Jönsson gikk for å konfrontere Høgmo etter det han oppfattet som provoserende fingergester og tilrop fra Tromsø-treneren, og ble sendt opp på tribunen. 
Foto: Christian Thomassen / Scanpix
LOT SEG IRRITERE AV HØGMO: Jan Jönsson gikk for å konfrontere Høgmo etter det han oppfattet som provoserende fingergester og tilrop fra Tromsø-treneren, og ble sendt opp på tribunen. Foto: Christian Thomassen / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!