Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her trener Ida Alstad med landslaget før VM-thrilleren

Og Mari Molids kne er bedre.

KOLDING (Dagbladet): Byåsen-spiller Ida Alstad (30) reiste i går fra Trondheim til den danske VM-byen Kolding for å slutte seg til håndballjentenes landslagstropp.

I ettermiddag deltok Alstad på sin første trening med lagvenninne i Sydbank Arena der Montenegro er kvartfinalemotstander i morgen kveld.

Bakspilleren ble i går kalt inn som spiller nummer 17 i troppen som må være nede i 16 spillere før kvartfinalen. Også Mari Molid er med på halltreningen med landslaget tirsdag ettermiddag. Det er derimot fremdeles usikkert om hun er spilleklar før morgendagens kvartfinale.

- Det ser veldig lovende ut (for Molid). Hun var med på alt på treninga i dag, sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet og øvrig presse etter dagens treningsøkt.

- Vi gjør ingenting før etter treninga. Det må ikke tas noen beslutning før i morgen tidlig, men vi ser på hva som skjer utover kvelden, sier Hergeirsson.

Landslagslege Anne Froholdt forklarer:

- Det er en ufarlig, liten skade i menisken. Hun opplever hevelse og smerter, men det er ikke farlig å fortsette, sier landslagslege Anne Froholdt.

Ny forsvarssjef? Alstad var en av Norges viktigste forsvarspillere i suksessmesterskapet som endte med EM-gull for ett år siden. Men i romjula i fjor ble Alstad alvorlig skadd da akillesen røk, og landslagstrener Thorir Hergeirsson mente 30-åringen ikke var klar og god nok for troppen på 16 spillere til VM.

Nå er hun derimot tilbake i norsk landslagsdrakt, ettersom Mari Molid (25) har slitt med et vondt kne. Molid har vært Norges kanskje beste forsvarsspiller så langt i mesterskapet, og det er ventet at Alstad får en lignende rolle sammen med Pernille Wibe som spilte i midtforsvaret mot Tyskland i åttedelsfinalen.

- Da troppen ble tatt ut følte vi ikke at hun var klar. Det gikk fort til høsten, men totalt sett var andre foran. Nå har hun trent godt i en måned. Vi vet hva Ida står for, og hun kjenner gamet. Det er en fordel. Hun vet hva det går, og har stått i det før. Det kan være lettere for en sånn spiller å hoppe inn, sa Thorir Hergeirsson i går.

- De spillerne vi har nå, det er de vi har tatt ut. Ida blir et supplement dersom det skulle trengs, sa Hergeirsson.

Norge møter Montenegro til kvartfinale i morgen klokka 20.30. Montenegro knuste stakkars Angola i åttedelsfinalen i går kveld.

Veien til gullet Det norske laget reiste mandag formiddag fra kystbyen Frederikshavn hvor alle lagets seks kamper er blitt spilt. Ferden gikk 272 kilometer videre til Kolding. Ved seier i kvartfinalen, venter semifinale og finale i Hernings storstue: Boxen.

Slik er Norges vei mot VM-gullet:

Kvartfinale (onsdag):

Der venter Montenegro. Kvartfinalen spilles onsdag kveld i Kolding.

Semifinale (fredag):

I en potensiell semifinale fredag kveld i Herning venter enten Danmark eller Romania. Begge lagene vant hver sin åttedelsfinale søndag.

Finale (søndag):

Den store VM-finalen spilles søndag i Herning. Der kryr det av potensielle motstandere for det norske laget: Nederland, Frankrike, Polen, Russland og er alle finalekandidater. Polen vant overraskende mot Ungarn i åttedelsfinale mandag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media