Her trener Moa med sine nye lagkamerater

Stuttgart-eventyret har startet.

PÅ PLASS I STUTTGART: Mohammed Abdellaoue. FOTO: NTB SCANPIX
PÅ PLASS I STUTTGART: Mohammed Abdellaoue. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Stuttgart hadde en skuffende sesong i tyske Bundesliga i fjor, og havnet på 12. plass. Den siste tida har klubben vært svært aktiv på overgangsmarkedet.

Blant nyervervelsene: Mohammed «Moa» Abdellaoue (27).

I går trente den norske spissen med sin nye klubb for første gang. I strålende solskinn samlet trener Bruno Labbadia sine disipler etter noen velfortjente feriedager.

Dermed har Moa startet et nytt fotballeventyr etter 103 kamper og 35 scoringer i Hannover. Før dette var han to år i Vålerenga.

Fornøyd
Stuttgart har valgt å styrke stallen med flere nye fjes før kommende sesong, som starter 10. august.

Konstantin Rausch (Hannover), Moritz Leitner (Borussia Dortmund), Sercan Sararer (Greuther Fürth) og Daniel Schwaab (Bayer Leverklusen) er blant spillerne som har skiftet beite til Stuttgart.

- Stuttgart er en flott klubb med sterke tradisjoner. Å komme hit er et stort steg framover for meg. Jeg var veldig fornøyd med tilbudet og ønsket meg hit. Jeg er glad for å være i Stuttgart, sier Moa til klubbens nettsted.

Skadd
Nordmannen slet med en avrevet lårmuskel på tampen av forrige Bundesliga-sesong. Han måtte melde forfall til landskampen mot Albania 7. juni.

Han skal ha kostet Stuttgart rundt 27 millioner kroner. Kontrakten varer i fire år.

- Jeg er glad for at vi har skaffet oss Moa. Han er en internasjonalt erfaren spiller med utmerkede ferdigheter, sier Stuttgarts sportsdirektør Fredi Bobic.