Her trener norske Alec (17) med Spurs-stjernene

Imponerte nok til å få kontrakts-tilbud.

(Dagbladet.no): Det har vært noen uvirkelige uker for Dag Alexander Olsen (17). På kort tid har spissen gått fra å være reserve på 2. divisjonslaget til Gjøvik/Lyn til å være ønsket av storklubben Tottenham.

Denne uka har Alec - som han kalles av lagkameratene - vært på treningsopphold i London. Og etter å ha trent med juniorlaget og reservelaget i starten, fikk 17-åringen bryne seg mot Premier League-stjernene mot slutten av oppholdet.

- Jeg sto og triksa med stjernene, og snakka med Edgar David og Ledley King. De spurte hvor gammel jeg var og hvordan jeg trivdes. Jeg spilte også på lag med Davids, og det gikk rimelig bra. Jeg scora et par mål, sier Alec til Dagbladet.no.

- På Paul Robinson?

- He-he, nei, Robinson var ikke der. Det var mest formasjonstrening for førstelaget som skulle starte mot Liverpool, så det var som regel stopp i spillet da vi fikk ballen. Men det var veldig gøy, sier han.

Flytter sammen med familien

Før han dro hjem ble han kalt inn på kontoret til Spurs-direktør Damien Comolli. Der fikk han beskjed om at Tottenham ikke bare var interessert - de ville rett og slett ha ham.

- Dra hjem og tenk på det, og skriv under hvis du vil. Det var det han sa til meg, sier Alec.

TRENTE MED STJERNENE: Dag Alexander Olsen (til høyre) fikk trene med førstelaget på den siste treningen før Liverpool-kampen, som Tottenham tapte 3-0. I forgrunnen står landslagsspiss Jermain Defoe og manager Martin Jol. I løpet av drømmeoppholdet i Premier League-klubben imponerte 17-åringen nok til å bli tilbudt kontrakt. Foto: Action Images
TRENTE MED STJERNENE: Dag Alexander Olsen (til høyre) fikk trene med førstelaget på den siste treningen før Liverpool-kampen, som Tottenham tapte 3-0. I forgrunnen står landslagsspiss Jermain Defoe og manager Martin Jol. I løpet av drømmeoppholdet i Premier League-klubben imponerte 17-åringen nok til å bli tilbudt kontrakt. Foto: Action Images Vis mer

- Har du fått noen frist?

- Nei, jeg kan nesten bruke så mye tid jeg vil. Men jeg bestemmer meg i løpet av neste uke.

- Er det snakk om store penger?

- Jeg har faktisk ikke hørt noe om lønn. Jeg må først vite om jeg ønsker meg dit. Det er uansett ikke pengene jeg tenker mest på.

- Men om jeg drar, kommer jeg ikke til å bo alene. Familien kommer til å flytte med meg, og Tottenham har lovet å skaffe bolig, sier han.

Ettertraktet

De fleste norske 17-åringer ville nok hoppet på et tilbud fra Tottenham uten å blunke. Men Alec har is i magen.

- Det er fristende, men jeg har jo fått tilbud om prøvespill fra Liverpool og Bayern München også. Det hadde jo vært litt morsomt å sett seg om i andre klubber, og sammenligne. Men jeg vet ikke hvor fornøyd Tottenham er med det. Direktøren sa bare «du må gjøre det om du vil. Jeg liker det ikke, men jeg skjønner det», sier han.

Her trener norske Alec (17) med Spurs-stjernene

Men mens Dag Alexander er ettertraktet blant flere av Europas største klubber, har han ikke imponert nok her hjemme til å få prøve seg på noen av de aldersbestemte landslagene.

- Hva synes du om det?

- Det er kanskje litt merkelig at jeg ikke har noen landskamper. Ingen har ringt meg. Men det får være deres problem, sier 17-åringen.

Scoret tre

Det er imidlertid ikke mange månedene siden Alec debuterte for A-laget til Gjøvik/Lyn. Da laget møtte Harstad nylig, satt en agent på tribunen. Alec satt på benken, men kom inn i 1. omgang da spissen ble skadet. Og snakk om å være best da det gjaldt som mest.

- Agenten skulle egentlig se på en Harstad-spiller, men så scoret jeg tre mål på 20 minutter. Etter kampen kom han bort til meg og sa han hadde gått helt bananas, flirer han.

- Hva er styrkene dine?

- Jeg er ganske rask (4.80 på 40-meteren, journ.anm.), og sterk til å være 17 år. Og så scorer jeg jo en del mål da, sier Dag Alexander Olsen.

Kanskje Norges neste Englands-proff.

<B>STORTALENT:</B> Dag Alexander Olsen er ettertraktet blant flere europeiske storklubber, men er ikke funnet god nok for å spille på aldersbestemte landslag.