Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her trener verdens raskeste mann med tysk storlag

Usain Bolt (31) på prøvespill i Borussia Dortmund.

NY KARRIEREVEI: Usain Bolt trener med Borussia Dortmund. Foto: Guido Kirchner/dpa via AP/NTB Scanpix
NY KARRIEREVEI: Usain Bolt trener med Borussia Dortmund. Foto: Guido Kirchner/dpa via AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Som bildet over viser har jamaicanske Usain Bolt - verdens raskeste mann - trent med tyske Borussia Dortmund i dag.

Mannen som har verdensrekorden på både 100- og 200-meter har altså funnet seg en ny sport. 31-åringen har aldri lagt skjul på at han drømmer om å spille for en storklubb en dag.

Flere hundre mennesker møtte i dag opp på Dortmunds treningsanlegg for å se superstjernen spille fotball. Bundesliga.com har lagt ut en times lang video av Usain Bolt på treningen.

Bolt uttalte følgende til So Foot i mai i fjor om interessen:

- Det er min ambisjon å bli en av de 50 beste spillerne i verden. Jeg vil bli en angriper som scorer minst 20 mål i sesongen.

- Jeg håper jeg får sjansen til å spille fotball på høyeste nivå.

POPULÆR MANN: Mange hadde møtt opp for å møte Usain Bolt. Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen/NTB Scanpix
POPULÆR MANN: Mange hadde møtt opp for å møte Usain Bolt. Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen/NTB Scanpix Vis mer

Vil til United

Bolt ga seg som friidrettsutøver forrige sommer og legger bak seg en fantastisk karriere.

Favorittklubben hans er Manchester United, og han har sagt at det er hans drøm å spille for de røde. Han tror også han kan holde koken i noen år.

- Vi får se om jeg er så god som jeg håper. Fotball er en fysisk krevende sport, og jeg er ikke veldig ung lenger, men jeg tror jeg kan spille godt i minst fire år, sier Bolt.

Om han får sjansen til det er for tidlig å si, men han leverte iallfall en frekk tunnel på en motspiller på trening i dag, som du kan se her:

- Elsker fotball

Det er for tidlig å si om han får oppfylt drømmen om en profesjonell karriere innen fotballen, men dersom han skulle få tilbud fra noen lag i lavere divisjoner, som League One eller League Two i England, ville han ikke sagt nei til det. Det har han tidligere uttalt.

- Jeg elsker fotball, og tanken om å bli fotballspiller har vært i hodet mitt i mange år, har han sagt.

Borussia Dortmund har tidligere avvist beksyldninger om at invitasjonen til Bolt er et publisitetsstunt i samarbeid med Puma, som er utstyrsleverandør og sponsor for både klubben og sprintstjernen.

Bolt hintet nylig om at han skulle signere for sin første klubb via sosiale medier denne uka, men det viste seg å være en veldedighetskamp på Old Trafford i regi av Unicef. Den nyheten ble ikke tatt godt i mot.

P.S. Bolt sitter igjen med åtte OL-gull og elleve VM-gull siden han havnet på sisteplass i 200-meterfinalen i Helsinki-VM i 2005. I tillegg har han verdensrekorden på 100 meter (9,58) og på 200 meter (19,19).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!