Her trener Zucca ute i friluft, forbannet på Olympiatoppen

Men nå er konflikten løst, sier OLT.

(Dagbladet): I formiddag trente ishockeyspillerne Mats Zuccarello Aasen, Alexander Bonsaksen og Morten Ask for seg selv på Frogner Stadion i sentrum av Oslo.

I skiftende vær hoppet de opp og ned tribunene på den offentlige stadion i protest mot at de ikke lenger fikk fri tilgang til treningssenteret på Olympiatoppen.

Ishockeyspillerne følte seg uønsket på toppidrettssenteret etter at de har oppfattet at de har mistet lagstipendet fra Olympiatoppen som gjør at de kan bruke fasilitetene på Sognsvann på lik linje med andre toppidrettsutøvere i Norge.

- Håpløst
For de tre hockeygutta er det ikke pengene, rundt 250 kroner måneden, det handler om, men prinsippet. De mener signalene dette sender ut er skadelig for norsk hockeys utvikling.

- Det er håpløst. Hvordan skal vi tro på rekruttering til norsk ishockey med en slik behandling. Det er ikke oss selv vi tenker på. Men fremtiden til hockeyen. Alle talenter bør ønskes velkommen, sa Mats Zucarello Aasen til Dagbladet etter treningsøkta i dag.

- Det virker helt kokos det som skjer på Olympiatoppen nå. Vi føler at vi blir pissa på rett i trynet, fortsatte han.

Floken løst
Irritasjonen faller Olympiatoppens ishockeyansvarlige Torbjørn Orskaug tungt for brystet.

- Jeg beklager jo selvfølgelig at de ikke føler seg velkomne hos oss, for det er de, sier Orskaug til Dagbladet, og forteller at Olympiatoppen og Norges Ishockeyforbund nå er enige om at alle landslagsspillerne i ishockey fortsatt skal få trene gratis på Toppidrettssenteret.

- Ja, dette er nå et fellesprosjekt mellom ishockeyforbundet og Olympiatoppen, så jeg håper de flytter seg opp fra Frogner Stadion til Olympiatoppen allerede i morgen, sier Orskaug.

Hockeygutta som valgte utetreninga i dag er glade for at konflikten nå ser ut til å være løst, men Alexander Bonsaksen mener flere enn landslagsspillerne må få tilgang til toppidrettssenteret.

- Dette er et steg i riktig retning, men det er fortsatt veldig viktig å fokusere på unge talenter. At de også har muligheten til å trene på Olympiatoppen sånn at de kan lære av de beste i alle idretter. Jo før du kan få inn den treningskulturen som er på Olympiatoppen jo bedre. Av erfaring vet jeg at dette er veldig viktig, skriver Bonsaksen i en sms til Dagbladet i kveld.