Her tror Alex (24) han har vunnet 280 000 etter supermål fra midtsirkelen

I stedet vant han årsforbruk på pizza og donuts, etter å ha glemt én ting.

(Dagbladet): Den 24 år gamle studenten Alex Permann stod for et av basketballkampens største høydepunkt, da Creighton møtte Wichita State i Missouri Valley Conference Tournament-mesterskapet (MVC) søndag.

Det til tross for at Permann ikke spiller på noen av lagene.

Rett før kampstart ble 24-åringen nemlig valgt ut til å prøve seg i en konkurranse, med sjanse til å vinne premiepotten på 50 000 amerikanske dollar, tilsvarende rundt 285 000 norske kroner.

For å vinne pengene måtte han skyte ballen i kurven fire ganger i løpet av 24 sekunder.

Vill jubel Etter treff på første forsøk på layup bommet Permann én gang på frikast, før han kunne puste lettet ut etter å ha scoret på andre forsøk.

Deretter løp han ivrig mot midtsirkelen, mens kommentatoren kunngjorde at bare ti sekunder gjenstod av tiden.

Snart slapp han jubelen løs sammen med de rundt 16 000 tilskuerne da han greide å score fra midtsirkelen, bare to sekunder før tiden løp ut.

Seiersrus ble til skuffelse Men 24-åringen rakk knapt å tenke på hva han skulle bruke pengepremien til, før han til sin store skuffelse fikk beskjed om at han ikke hadde vunnet likevel.

I kampens hete hadde han nemlig glemt én ting.

Mens Permann scoret både på layup og frikast før han traff kurven fra midtsirkelen, glemte han imidlertid å score en trepoenger.

Reglene er klare: Alle fire må gjennomføres og lykkes for at premien skal deles ut.

- Jeg er litt bitter over akkurat det, sa Permann til Fox Sports Kansas City etterpå.

Fikk trøstepremie - Men men. Forhåpentligvis kan vi legge nok press på dem, til at de kanskje gir meg pengene likevel.

Det skjer neppe.

For, ifølge Fox Sports, signerte studenten en kontrakt før han gikk ut på banen for å prøve seg i konkurransen. Den er klokkeklar på at Permann ikke har rett på premien uten et mål på layup, et på frikast, en trepoenger og en scoring fra midtbanen.

Likevel slapp South Dakota-studenten å gå helt tomhendt hjem.

Arrangørene ga ham nemlig et publikumspass til MVC-mesterskapet, som varer livet ut, i tillegg til at konkurransesponsoren Casey's ga ham et års forbruk på pizza og donuts.

Ifølge MVC er det bare Permann og en annen som har vært så nære å vinne skytekonkurransen de siste seks årene.

I 2007 scoret konkurransedeltakeren på layup, frikast og trepoengeren, mens han nok rev seg i håret, da ballen fra midtsirkelen spratt ut igjen av kurven.
 
Heldigvis fikk Permann, som Creighton-supporter, grunn til å juble da Creighton slo Wichita State 68-65 i basketballkampen.