Her tror hun at hun har vunnet VM-gull i femkamp

Problemet var at arrangørene hadde regnet feil.

BLE OPPLEST SOM VINNER VED EN FEIL: Jessica Ennis trodde hun hadde vunnet gull, men noen hadde regnet feil. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/SCANPIX
BLE OPPLEST SOM VINNER VED EN FEIL: Jessica Ennis trodde hun hadde vunnet gull, men noen hadde regnet feil. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/SCANPIXVis mer

Jessica Ennis jublet like etter målpassering på 800-meteren. Dette var den siste øvelsen, og friidrettsutøveren fikk høre at hun hadde vunnet femkampen i innendørs-VM i friidrett. Noen hadde nemlig regnet feil, og utropte Ennis som vinner ved en feil. På bildet kan du se briten feire med en finger i været.

Et snaut minutt senere gikk den store feilen opp for både arrangøren og henne. Da brast Ennis i gråt, ifølge Aftonbladet.

Gullet gikk nemlig til Natalia Dobrynska fra Ukraina som stormet fram til VM-gull og ny verdensrekord i femkampen under innendørs-VM i friidrett fredag.

Knuste den gamle rekorden Hun knuste den gamle rekorden, og samtidig ble hun den første mangekjemperen i verden på kvinnesiden som klarte å sikre over 5000 poeng. Den nye rekorden lyder på 5013 poeng, og det er 22 poeng mer enn den gamle rekorden til russiske Jirina Belova fra 1992.

På veien til rekorden fikk Dobrynska 8,38 sekunder på 60 meter hekk, 1,84 meter i høyde, 16,51 meter i kule, 6,57 meter i lengde og 2.11,15 på den avsluttende 800 meteren.

FØRTSE KVINNE MED MER ENN 5000 POENG: Dobrynska var totalt overlgen i innendrøs-VM. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
FØRTSE KVINNE MED MER ENN 5000 POENG: Dobrynska var totalt overlgen i innendrøs-VM. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

Hun ga fullstendig blaffen i duellen mellom britiske Jessica Ennis og russiske Tatjana Tsjernova. Alle snakket om at en av dem kanskje kunne sette rekord, men så kom Dobrynska bakfra og lurte alle sammen. Hun gjennomførte en fantastisk konkurranse.

- Ja, dette var så absolutt min dag. Nå er jeg bare kjempelykkelig, gråt den ukrainske VM-vinneren og rekordholderen etter at det hele var avgjort.

Ikke overrasket - Jeg kan ikke si at jeg er så overrasket over at jeg skulle klare å sette ny verdensrekord, for jeg visste at jeg kunne være god nok til det. Selvtilliten og formen er veldig god, slo hun fast.

Sølvet gikk til Ennis med 4965 poeng, mens Austra Skyjute fra Litauen sikret bronsemedaljen. Det betyr at storfavoritt Tatjana Tsjernova endte utenfor pallen på fjerdeplass med skuffende 4725 poeng.

Norge har med en deltaker i innendørs-VM i Istanbul. Det er Tonje Angelsen, som stiller i høydekonkurransen.

NTB/Dagbladet

FRA GLEDE TIL FORTVILELSE: Gleden varte bare noen få sekunder for Jessica Ennis. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
FRA GLEDE TIL FORTVILELSE: Gleden varte bare noen få sekunder for Jessica Ennis. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer