Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her tror Johannes det er kjæresten som kaster seg over ham - så kjente han skjegget

- Det var stort det også.

- TRODDE DET VAR DAMA: Her tror Johannes Thingnes Bø at det er kjæresten som kaster seg over ham. Noen få sekunder seinere forstår han at det er en 20 år eldre lagkompis ved navn Ole Einar Bjørndalen. Foto: Bjørn Langsem
- TRODDE DET VAR DAMA: Her tror Johannes Thingnes Bø at det er kjæresten som kaster seg over ham. Noen få sekunder seinere forstår han at det er en 20 år eldre lagkompis ved navn Ole Einar Bjørndalen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Johannes Thingnes Bø (22) vant et fantastisk VM-gull på fellesstarten i ettermiddag, etter å ha knust VM-kongen Martin Fourcade helt på tampen av løpet.

Den levende legenden Ole Einar Bjørndalen gjorde dagen enda mer magisk med norske øyne, da han gikk over målstreken til bronse - hans fjerde medalje under VM på hjemmebane.

- Hva skjedde nå egentlig? Fyttigrisen, jeg har skjelven i beina. Dette er helt rått, sa Thingnes Bø til NRK umiddelbart etter målgang.

Superløp 22-åringen vant VM-gull på stafett med lagkompisene i går og sikret seg bronse på mixed-stafetten på VMs åpningsdag, men uten medalje i dag ville han dra fra Oslo med en liten bismak etter tre individuelle 4. plasser.

Isteden gikk han altså et superløp, og parkerte suverene Fourcade i den siste bakken inne på stadion.

- Jeg føler at jeg er i startgropa av karrieren, men stafettseieren i går og gullet i dag er sikkert noe av det største jeg får oppleve noen gang, sier han til pressekorpset etter gulløpet.

Lettelsen og gleden over å vinne sitt andre individuelle VM-gull var åpenbar etter målgangen. Thingnes Bø løp fram og tilbake på stadion, vinket til publikum og kysset Kollen-snøen.

- Trodde kjæresten kom løpene Han sier at han imidlertid forsto lite da han kjente at det var noen som kastet seg over ham da han lå utslitt i målområdet etter å ha knust Fourcade.

- Jeg trodde det var dama som kom og kastet seg over meg, men så kjente jeg skjegg mot kinnet, sier han.

Da forsto han at det var en 20 år eldre lagkompis ved navn Ole Einar Bjørndalen som lå oppå ham.

- Det var stort det også, sier han med et glis.

22-åringen forteller at motivasjonen nå bare vokser i takt med suksessen.

Motivert - Jeg er så motivert som jeg aldri har vært før. Det er sykt å melde, men det er en god følelse. Jeg har allerede begynt å planlegge treningen inn mot neste sesong. Det blir godt med ferie, men jeg hadde mange dårlige skirenn før jul denne sesongen, og det har jeg ikke lyst til å oppleve igjen, sier han.

- Jeg skal bli rå. Jeg har lyst til å reise rundt og være like god som Fourcade. Målet er å kunne vinne hvert renn og være på pallen på dårlige dager, legger han til.

Storebror Tarjei Bø gikk sitt beste individuelle renn i årets renn i dag og ble nummer seks. Tarjei er usedvanlig imponert av lillebroren.

Stort talent - Johannes er det største talentet på en måte. Fysisk sett så er han det største talentet av oss på laget, samt Fourcade. Skytemessig så er han ikke det største naturtalentet. Der var Emil mer stabil da han var yngre.

- Hvordan ser du på framtida hans?

- Den er så lys som han vil ha den selv. Han har vært blant de raskeste på ski i to-tre sesonger, men det er skytingen han må bli mer stabil på. Hvis han skyter som i VM hele året, så tar han den gule sammenlagttrøya i verdenscupen, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

FEIRET VILT: Johannes Thingnes Bø tok helt av etter å ha sikret gullet. Han kysser han snøen på nasjonalarenaen i Holmenkollen. Foto: Bjørn Langsem
FEIRET VILT: Johannes Thingnes Bø tok helt av etter å ha sikret gullet. Han kysser han snøen på nasjonalarenaen i Holmenkollen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media