Her tror Knudtzon at han blir matchvinner. Men så gjorde AaFK som for ti år siden

Slo tilbake i sluttminuttene i tiårsjubileet.

• Aalesund - Lillestrøm 1-1 (0-0)

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Harald Aabrekk fikk en marerittdebut som AaFK-trener med 0-5-tapet på Lerkendal. Derfor var det et ekstremt revansjesugent hjemmelaget som tok imot Lillestrøm på Color Line Stadion søndag ettermiddag.

Det startet imidlertid dårlig også i dag, da Erling Knudtzon sendte gjestene i ledelsen like etter sidebytte. Men til Aalesunds store glede, sto innbytter Peter Orry Larsen frem og reddet ett poeng helt på tampen.

- Det var veldig deilig. Vi trengte absolutt ett poeng. Jeg fikk ballen akkurat der jeg ønsket, så da var det bare å smelle til, sier Orry Larsen til Dagbladet.

- Samtidig skulle vi helst ha vunnet. Lillestrøm er et lag vi vanligvis har bra kontroll på, sier AaFKs målscorer.

Jubilerte Innrammingen til kampen var av det ekstraordinære slaget, all den tid dagens oppgjør markerte Color Line Stadions tiårsjubileum. Derfor ble det både mimring fra 2-1-seieren over Odd i åpningskampen i 2005 og eksplosivt fyrverkeri før kampen.

Fullt så eksplosiv var ikke åpningen på kampen, men vertene fra Ålesund startet best. Aller nærmest var Michael Barrantes da han skjøt like over fra sin nye spissposisjon.

Etter 12 minutter kunne Akeem Latifu bli årets første AaFK-målscorer, men LSK-keeper Arnold Origi hang med på notene og fikk slått skuddet vekk fra mål.

Frustrert Barrantes Nevnte Knudtzon fikk gultrøyenes første målsjanse da han smatt bak AaFK-forsvaret, men hurtigtogets avslutning alene med Sten Grytebust var alt annet enn god nok.

Stjernespiller Barrantes skinte aldri i regnværet i Ålesund. Ved en rekke ganger falt han i bakken, uten å få frispark. Derfor brukte costaricaneren mye energi på å slå ut med armene og rive seg i håret.

Etter pause ble det flere grunnet til å rive seg i håret for Barrantes.

Knudtzon parkerte AaFK-forsvaret 49 minutter viste kampuret da Moryké Fofana sendte en perfekt stikker og Knudtzon timet løpet like bra.

Dermed parkerte den lynraske spissen AaFK-forsvaret, og denne gang satt også avslutningen bak Grytebust. Lillestrøm ledet 1-0 i Ålesund.

Barrantes ble byttet ut like etter det, til fordel for Orry Larsen. Og innbytteren markerte seg tidlig, men skuddet fra 18 meter gikk like utenfor krysset.

AaFKs sluttspurt ga resultater Etter 68 minutter kunne og burde Leke James ha utlignet. Nigerianeren tok ballen fint ned på brystet, men blåste ballen himmelhøyt over mål fra kort hold.

Vertene klarte å etablere et press mot LSK-buret, men det ble bare nesten for de oransje og blå.

Men så, i det siste ordinære spilleminuttet, skjedde akkurat det som skjedde i åpningkampen på Color Line Stadion for nøyaktig ti år siden: AaFK slo tilbake i sluttminuttene.

Innbytter Orry Larsen banket til fra 16-meteren og fikk høre lyden av både nettsus og jubelbrøl.

- Det er Leke som holder litt lekestue nede i hjørnet der før han legger den fint til meg. Da treffer jeg der jeg skal, sier en lettet Orry Larsen, som dermed reddet årets første AaFK-poeng.

- Det var viktig for oss, men jeg er litt skuffet. Vi har trøkket i perioder, men vi er ikke nøyaktige nok. Men all honnør til spillerne som sto vanvittig bra på. Det er flere som står ferm som bautaer, forteller AaFK-trener Aabrekk etter kampen.

SCORET: Erling Knudtzon sendte Lillestrøm opp i 1-0 borte mot AaFK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SCORET: Erling Knudtzon sendte Lillestrøm opp i 1-0 borte mot AaFK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer