I DUSJEN: Vincent Kompany måtte ta en tidlig dusj allerede etter ti minutter da han reiv ned Nikica Jelavic, men City med David Silva i spissen red av stormen og sikret en sterk 0-2-seier på KC Stadium. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix
I DUSJEN: Vincent Kompany måtte ta en tidlig dusj allerede etter ti minutter da han reiv ned Nikica Jelavic, men City med David Silva i spissen red av stormen og sikret en sterk 0-2-seier på KC Stadium. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB ScanpixVis mer

Her tror Kompany han har gjort Citys mareritt-uke komplett

Men David Silva reddet dagen.

• Hull-Manchester City 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Manchester City og Manuel Pellegrini har lagt ei tøff uke bak seg. Først sendte Wigan og Uwe Rösler dem ut av FA-cupen, før Barcelona ble for sterke i Champions League.

I dag sto Hull på motsatt banehalvdel på KC Stadium, og innledningsvis kunne det se ut som om det var en ny bekmørk dag i vente for de lyseblå.

Vincent Kompany pådro seg nemlig rødt kort allerede etter ti minutter, men bare fire minutter senere ga David Silva 10-manns-City ledelsen og på overtid av andre omgang la Dzeko på til 0-2.

Dermed er de i skrivende stund foran Liverpool på tabellen, seks poeng bak Chelsea som har to kamper mer spilt. Og Mourinhos blå menn kan igjen øke forspranget til ni poeng når de møter Aston Villa senere i kveld.

Silva-perle Og det så virkelig ikke slik da Kompany måtte rusle i garderoben. Kanskje skulle belgieren hatt frispark i forkant av at han rev ned Nikica Jelavic som bakerste mann, men dommer Anthony Taylor var ikke i tvil.

Men med spillere som David Silva er det ikke så farlig om man er én mann eller to mindre på banen.

Etter pasning fra Yaya Touré snek den lille spanjolen seg inn i mellomrommet og curlet ballen utagbart i det lengste hjørnet til en sjanseløs Allan McGregor.

DAGENS MANN: David Silva med mål og målgivende pasning i ettermiddag mot Hull. Foto: AFP PHOTO/LINDSEY PARNABY / NTB Scanpix
DAGENS MANN: David Silva med mål og målgivende pasning i ettermiddag mot Hull. Foto: AFP PHOTO/LINDSEY PARNABY / NTB Scanpix Vis mer

Den største sjansen var det også gjestene som sto for da Pablo Zabaleta fikk drømmetreff fra langt hold, men tverrliggeren sto i veien for argentineren.

Hull-press Etter hvilen var det klart at vertene hadde fått klar beskjed av Steve Bruce om å løfte laget betraktelig, og både Shane Long og Jelavic hadde halvmuligheter til å utlikne før ti minutter var spilt.

Etter halvspilt omgang ble det også ropt etter straffespark da innbytter George Boyd gikk ned i feltet. Reprisene viste at Taylor gjorde rett i å la spillet gå videre, men kanskje skulle nettopp Boyd hatt et gult for filming.

Like før full tid både kunne og burde Edin Dzeko doblet ledelsen for bortelaget. McGregor var med på notene og fikk avverget alene med bosnieren, men når det samme skjedde bare minutter senere måtte sisteskansen gi tapt etter at Silva hadde spilt fri Dzeko nok en gang på lekkert vis.

0-2 og tre viktige poeng til de lyseblå.

TOMMEL OPP: En fornøyd Joe Hart kan notere en smultring i baklengsprotokollen etter dagens batalje på KC Stadium. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix
TOMMEL OPP: En fornøyd Joe Hart kan notere en smultring i baklengsprotokollen etter dagens batalje på KC Stadium. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix Vis mer