TRIKSESCORING: Cheikhou Kouyaté trodde han skulle bli den store helten, men Manchester United hadde et nederlandsk ess i ermet. Foto: AP Photo/Alastair Grant
TRIKSESCORING: Cheikhou Kouyaté trodde han skulle bli den store helten, men Manchester United hadde et nederlandsk ess i ermet. Foto: AP Photo/Alastair GrantVis mer

Her tror Kouyaté at han har senket United med sin sjeldne triksescoring

Men Daley Blind ville det annerledes.

• West Ham - Manchester United 1-1 (0-0)
(Dagbladet): Louis van Gaal sendte ut et særdeles offensivt lag i den vanskelige bortekampen mot West Ham.

Den autoritære nederlenderen fant plass til både Robin van Persie, Falcao, Wayne Rooney, Angel Di Maria og Adnan Januzaj, og det var førstnevnte som stod for kampens første mulighet.

Idet van Persie skulle avslutte fra godt og kort hold, kom imidlertid Cheikhou Kouyaté til unnsetning og reddet hjemmelaget.

Stillingskrig Etter 14 minutter viste Enner Valencia at også han er i besittelse av en inderlig scoringslyst, men David de Gea stod i veien på West Ham-spissens frekke avslutning fra 8 meter.

Vertene viste seg å være farligst på dødballer, og det var der United-stjerne slet mest. Etter halvtimen ble de røde djevlene nok en gang reddet av de Gea.

De virkelige store målsjansene uteble i de første 45 minuttene, selv om åpningene og kontringsmulighetene kom mot slutten av omgangen. Presisjonen var imidlertid ikke god nok til å få scoringsjubel før pause.

Sjelden triksescoring I 2. omgang kunne imidlertid hjemmefansen reise seg og juble for scoring. 48 minutter viste kampuret da Cheikhou Kouyaté mottok ballen feilvendt midt i Uniteds 16-meter.

Senegaleseren lurte på hvordan han skulle få vendt nesen med mål med ballen i beina og valgte en svært kreativ løsning: Kouyaté trikset seg rundt med tre effektive touch, før han banket ballen i mål.

Dermed ledet West Ham 1-0.

- Å gjøre noe slikt, er imponerende. Det er en stor prestasjon, sa fotballekspert Arne Sandstø i TV 2s Premier League-studio.

Uniteds kraftfulle sluttspurt Van Gaals stjerner slet med å skape målsjanser mot et hardtarbeidende hjemmelag, men et kvarter før full tid satt endelig samarbeidet mellom van Persie og Falcao.

Det lekre kombinasjonsspillet spillet sendte Falcao alene med keeper, men i ubalanse avsluttet stjernespissen utenfor.

Fem minutter senere var rollefordelingen byttet om, men van Persies avslutning ble parert med en mesterlig beinparade av Adrian.

West Ham var ikke ufarlige de heller. Tre minutter før full tid var Matt Jarvis var svært nær å doble vertenes ledelse, men de Gea viste at 2015-utgaven av spanjolen holder svært høy klasse og reddet mesterlig.

I det neste angrepet fikk Marouane Fellaini en stor sjanse fra kort hold, men heller ikke belgieren klarte å overliste West Ham-keeper Adrian.

Blind slo til igjen To minutter på overtid kom imidlertid utligningen. Dailey Blind snappet opp en klarering på kanten av 16-meteren og banket til på direkten.

Nederlenderens treff var så klokkerent at selv Adrian måtte kapitulere. Dermed reddet Manchester United et viktig bortepoeng på overtid i ekte Ferguson-ånd.

Blind ble redningsmannen igjen, akkurat slik som han var i bortekampen mot West Bromwich i slutten av oktober.

- Det var en fantastisk 2. omgang. United hevet seg mye og skapte mange store målsjanser, mens West Ham slapp seg noe ned, sa Sandstø etter kampen.

UTLIGNINGEN: Her redder Daley Blind ett poeng for Manchester United. Foto: NTB Scanpix
UTLIGNINGEN: Her redder Daley Blind ett poeng for Manchester United. Foto: NTB Scanpix Vis mer