Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her truer hun med å stappe ballen ned i dommerens hals

Etterpå nektet Serena å si unnskyld.

FRESTE MOT LINJEDOMMEREN: Her må Serena Williams stå skolerett foran turneringsdommer Brian Earley, etter å truet med å dytte tennisballen ned i halsen på linjedommeren helt til venstre. Williams fikk poengstraff for usportslig oppførsel og tapte semifinalen mot belgiske Kim Clijsters. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT
FRESTE MOT LINJEDOMMEREN: Her må Serena Williams stå skolerett foran turneringsdommer Brian Earley, etter å truet med å dytte tennisballen ned i halsen på linjedommeren helt til venstre. Williams fikk poengstraff for usportslig oppførsel og tapte semifinalen mot belgiske Kim Clijsters. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT Vis mer

|||(Dagbladet.no): John McEnroe er viden kjent som tennissportens bad boy, men amerikaneren begrenset som regel utbruddene sine til utskjellinger og fornærmelser mot dommeren.

Nå har tennisen også fått sin bad woman. Men Serena Williams tok det hele ett hakk lenger enn McEnroe da hun lørdag røk ut av US Open i semifinalen mot belgiske Kim Clijsters.

Stillingen var 6-4, 6-5 og 30-15 i favør Clijsters da en linjedommer mente den amerikanske jenta hadde gjort seg skyldig i en såkalt fotfeil, og dermed gitt Clijsters matchball.

- Sa aldri jeg skulle drepe deg

Da gikk rullegardina ned for Williams. Og ble der.

- Jeg sverger til Gud, jeg kommer til å ta denne ballen og stappe den ned i halsen din, hører du? Jeg sverger til Gud, skal ha vært en av beskjedene Williams ga linjedommeren, ifølge Sky News.

Linjedommeren «sladret» til sin overordnede, som igjen hentet turneringsdommer Brian Earley ned på banen. Der ble de stående og diskutere, hvor Williams åpenbart ble konfrontert med at hun også truet med å ta livet av vedkommende dommer.

- Jeg sa aldri at jeg skulle drepe deg, er du seriøs? sa hun.

Williams fikk uansett poengstraff for det verbale utbruddet, og tapte dermed kampen. Clijsters møter danske Caroline Wozniacki i finalen, men det alle snakket om etterpå var Williams' ufine kommentarer.

Har McEnroe som forbilde

Noen anger var det likevel ikke å spore etter kampen.

- En unnskyldning? Fra meg? Vel, hvor mange mennesker skriker til linjedommeren? Folk blir frustrerte. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sett slike ting skje, sier hun.

Williams avviser også at hun truet linjedommeren.

- Jeg truet henne ikke. Jeg sa ikke.... jeg husker ikke lenger, for å være ærlig. Det skjedde der og da. Og du kjemper for hvert poeng.

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelser at John McEnroe er et av hennes store forbilder.

- Idolet mitt er John McEnroe og Martina Navratilova, og Monica Seles, faktisk. Det er litt av en miks. Jeg er bare intens som person, og jeg gir 200 prosent i alt jeg gjør, enten det er tennis eller noe annet, sier hun ifølge AFP.

SÅ SINT: Serena Williams ga linjedommeren det glatte lag da hun ble tatt for en fotfeil på andreserven. Foto: REUTERS/Andrew Schwartz
SÅ SINT: Serena Williams ga linjedommeren det glatte lag da hun ble tatt for en fotfeil på andreserven. Foto: REUTERS/Andrew Schwartz Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media