Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her tryner tidenes skiløper i sitt eget renn

Dæhlie slått av breial Northug.

NANNESTAD (Dagbladet.no) Bjørn Dæhlies eget barneskirenn i Nannestad på Romerike trekker haugevis av unger, og i år var hovedattraksjonen en sprintduell.

Duellen var først og fremst mellom Bjørn Dæhlie og unggutten Petter Northug jr, og trønderen varslet allerede før start at han burde ha god tid til å hente seg et flagg og seile over mål som vinner, til tross for at han hadde femmila i Kollen i beina fra i går.

Også Morten Eilifsen og ytterligere to løpere stilte til start i løypa som gikk på snøsørpa i Nannestad sentrum.

Dæhlie slo like godt til allerede halvveis i den første av tre runder, og tok en frekk innersving og tok teten. Mens Northug så ut til å havne bakerst.

Northug slo til

Men da den tredje og siste 300-metersrunden var halvferdig, slo Petter til.

30 meter før mål var han oppe på siden av Dæhlie som ble for ivrig og ramlet. Mens trønderen gikk baklengs i mål som soleklar vinner.

Dæhlie ble rett og slett sist i sitt eget skirenn. Men tok seg sammen og delte ut gullmedaljer til alle barna.

image: Her tryner tidenes skiløper i sitt eget renn

Også de mest kjente skijentene var i Nannestad i dag. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som måtte bryte i Holmenkollen i går, spurtslo Marit Bjørgen i Nannestad.

Tidenes løper

Dæhlie, ble i går hedret som tidenes beste norske skiløper i Holmenkollen i går. Han fikk en pokal av kong Harald som bevis på at folket hadde stemt fram nettopp ham.

Og Dæhlie svarte med å takke folket.,

- Da jeg gikk på ski, så følte jeg at jeg vant for Norge. Følelsen av å vinne på Lillehammer med hundretusen tilskuere var spesiell og ga meg motivasjon til å jobbe videre, sa han til NRK.

image: Her tryner tidenes skiløper i sitt eget renn
GULL TIL ALLE: Bjørn Dæhlie kom seg på beina etter fallet og delte ut medaljer til alle deltakerne i barneløpet.
SØRPE: Ikke akkurat ideelt skiføre, men denne jenta hadde ikke noe i mot litt kliss.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media