Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her utlikner Kuyt over 11 minutter på overtid

Etter at Arsenal tok ledelsen i kampens 98. minutt.

SENT, MEN GODT: ... for Liverpool. Og tilsvarende vondt for Arsenal. Dirk Kuyt setter inn straffespark for Liverpool i det 12. tilleggsminuttet mot Arsenal. Foto: Gerry Penny, EPA/Scanpix
SENT, MEN GODT: ... for Liverpool. Og tilsvarende vondt for Arsenal. Dirk Kuyt setter inn straffespark for Liverpool i det 12. tilleggsminuttet mot Arsenal. Foto: Gerry Penny, EPA/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Arsenal - Liverpool 1-1.

To straffespark langt inn i tilleggstida sørget for en ufattelig dramatikk på Emirates.

Først scoret Arsenal på straffe i det åttende tilleggsminuttet, så fikk Liverpool straffe etter et frispark inn i feltet elleve minutter på overtid.

- Jeg følte at tida var ute for tre minutter siden. Jeg følte at kampen var over etter frisparket var tatt, men vi må tåle det. Jeg synes ikke det var straffe i det hele tatt, sier Arsene Wenger i TV-intervjuet sendt på TV 2 PL HD1 etter kampen.

Stygg skade De første 90 minuttene av kampen mellom Arsenal og Liverpool var ikke de mest hendelsesrike vi har sett i Premier League denne sesongen.

Rett nok hadde Laurent Koscielny en heading i tverrliggeren i første omgang, og Robin van Persie en kjempesjanse i det 86. minutt.

Sterkest inntrykk gjorde likevel den stygge hodeskaden til Jamie Carragher etter en snau time. Heldigvis skal Liverpool-stopperen ha sluppet unna med en hjernerystelse etter sammenstøtet med sin unge lagkamerat John Flanagan.

Seks minutters behandling av Carragher med nakkestøtte og oksygenmaske førte også til at det ble lagt til minimum åtte minutter.

Straffer på overtid I tilleggstiden festet Arsenal grepet på Liverpool, og nesten sju minutter på overtid, felte en klønete Jay Spearing Cesc Fabregas i feltet, og dommer Andre Marriner hadde ikke annet valg enn å blåse straffespark.

SCORET LEDERMÅLET: Robin Van Persie ga Arsenal ledelsen over sju minutter på overtid. Da pleier det å bli seier. Men ikke i dag. Foto: Kieran Doherty, Reuters/Scanpix
SCORET LEDERMÅLET: Robin Van Persie ga Arsenal ledelsen over sju minutter på overtid. Da pleier det å bli seier. Men ikke i dag. Foto: Kieran Doherty, Reuters/Scanpix Vis mer

Den satte Robin van Persie i mål i det 98. kampminutt.

Og med litt feiring av målet, ble overtiden ytterligere utvidet. Liverpool fikk en dødballsjanse på 16-meterstreken da Lucas ble felt i det niende minuttet av overtiden. Liverpool ville gjerne hatt straffe, men måtte nøye seg med å ta frisparket rett utenfor feltet.

Luis Suarez skjøt frisparket i muren, og ropte på straffe fordi han mente det var en Arsenal-arm som stoppet skuddet.

Dommer Mariner hørte ikke på kravet til Suarez, men da ballen dalte ned igjen i feltet, ble Lucas løpt over ende av en overivrig Emmanuel Eboue. Og da blåste Marriner og pekte på 11-meteren.

Dirk Kuyt gikk fram, og satte straffesparket i mål over 11 minutter på overtid.

Kjefting på linja Arsenal-manager Arsene Wenger raste på sidelinja, og kjeftet i retning av Liverpool-sjef Kenny Dalglish.

Man trengte ikke være profesjonell leppeleser for å gjette at Dalglish svarte med både «Piss off» og det som verre er. Men hva Wenger, med ryggen til kamera, egentlig sa, ville ikke Dalglish fortelle i TV-intervjuet etterpå.

- Jeg vil helst ikke gjengi det. Jeg vil ikke snakke om hva to managere sa til hverandre på sidelinja. Jeg vil heller snakke om gutta som spilte kampen. Du finner ikke et lag med mer viljestyrke enn det vi hadde der ute i dag, sier Dalglish.

NED FOR TELLING: Skremte lagkamerater tar hånd om Jamie Carragher etter sammenstøtet. Nummer 38, som holder Carragher i armen, er John Flanagan, som stopperen kolliderte med. Foto: Nigel French, PA/Scanpix
NED FOR TELLING: Skremte lagkamerater tar hånd om Jamie Carragher etter sammenstøtet. Nummer 38, som holder Carragher i armen, er John Flanagan, som stopperen kolliderte med. Foto: Nigel French, PA/Scanpix Vis mer

Uavgjort i dag betyr at Arsenal har seks poeng opp til serieleder Manchester United med seks runder igjen. Riktignok skal lagene møtes på Emirates 1. mai, men Arsenal trenger likevel hjelp av andre.

Og allerede på onsdag venter et tøft oppgjør med erkerivalene Tottenham på White Hart Lane.

- Vi har ambisiøse spillere som vil gjøre så godt de kan, sier Wenger.

Samtidig lurer Chelsea bare to poeng bak Arsenal - og de helblå fra London møter Birmingham hjemme på onsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media