Her utløser Arsenal-legenden seerstorm

Fotballfans mistenkte FA-cupjuks.

(Dagbladet.no): Sist søndag ble trekningen av 3. rundekampene i FA-cupen sendt direkte på BBC. Direktør Sir Trevor Brooking i FA ledet seansen, og han hadde med seg tidligere Ipswich-spiller Kevin Beattie og tidligere Arsenal-spiller Sammy Nelson til å hente opp kulene fra bollen.

Sistnevnte har gitt næring til en kreativ konspirasjonsteori, etter at han tilsynelatende gjorde en feil da han skulle trekke motstanderen til Aston Villa.

For TV-seerne kunne det se ut som Nelson holdt opp kule nummer 25, Middlesbrough. Men Nelson leste opp tallet 24 - Manchester United.

Da han annonserte ball nummer 25 litt senere, skal han ifølge Daily Mail ha holdt han fingrene over nummeret.

Fortvilte Villa-fans

Avisa skriver at BBC ble nedringt av seere etterpå, som var overbevist om at Aston Villa - Manchester United egentlig skulle vært Aston Villa - Middlesbrough.

- Jeg kan ikke tro det. Jeg er sikker på at han trakk ut nummer 25 fra bollen, men så sa han at det var 24. Jeg var på puben med noen kompiser, og vi var fortvilte. Vi skulle hatt Middlesbrough, sier den 33 år gamle Villa-supporteren John Simons til Daily Mail.

Reprisen av situasjonen, med zoom, er lagt ut på YouTube. Legger man vrangviljen til kan det kanskje se ut som om Nelson bløffer - selv om det er fryktelig vanskelig å forestille seg hvorfor han skulle ta en sånn sjanse.

24 ELLER 25?:  Den tidligere Arsenal-spilleren Sammy Nelson måtte tåle beskyldninger om at han hadde jukset med kulene. Reaksjonene var såpass mange at FA så seg nødt til å studere TV-bildene. Dermed ble Nelson «frifunnet». Foto: YouTube
24 ELLER 25?: Den tidligere Arsenal-spilleren Sammy Nelson måtte tåle beskyldninger om at han hadde jukset med kulene. Reaksjonene var såpass mange at FA så seg nødt til å studere TV-bildene. Dermed ble Nelson «frifunnet». Foto: YouTube Vis mer

FA tok uansett seerne på alvor, og studerte TV-bildene nøye.

Konklusjon: Alt var i sin skjønneste orden.

- Kulen er nummer 24, men fordi det er en strek under nummerne, kan det i den vinkelen på TV-bildene se ut som en 25, sier en FA-talsmann til Daily Mail. Han legger til at konkurranseavdelingen i FA har bekreftet at ting gikk riktig for seg.

- Det er ingen problemer med trekningen, men vi kan forstå hvordan det kunne oppstå forvirring, sier han.

FA vurderer nå å bruke en annen type kuler neste gang. Hissige fotballsupportere er nemlig ikke noe å spøke med.

Her utløser Arsenal-legenden seerstorm
<B>VILLA MOT UNITED:</B> John Carew var neppe blant innringerne til BBC etter søndagens FA-cuptrekning.