Her utviklet «Wiggo» og «Cav» supertråkket

OL-mester Knut Knudsen vil ha Norge på banen.

BÅDE OG: Geraint Thomas er Edvald Boasson Hagens lagkompis på landeveien. Men han er også olympisk mester på bane, i likhet med flere av de britiske kanonene. Foto: Ian Langsdon / EPA / NTB scanpix
BÅDE OG: Geraint Thomas er Edvald Boasson Hagens lagkompis på landeveien. Men han er også olympisk mester på bane, i likhet med flere av de britiske kanonene. Foto: Ian Langsdon / EPA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

LONDON (Dagbladet): Sykkelmoroa fortsetter i London, men inne i velodromen henger ikke det norske flagget. Norge er rett og slett ikke på banen i grenen Knut Knudsen tok gull i for 40 år siden, under lekene i München.

Det henger sammen med at det ikke finnes velodromer i Norge.

- Det er veldig synd for Norge som sykkelnasjon, sier Knudsen til Dagbladet.

Han mener en velodrom ikke bare vil øke muligheten for å få fram banesyklister i verdensklasse, men også styrke Norge på landeveien.

Fra bane til landevei - Mange av de beste landeveisrytterne kommer fra banesykling. Både Bradley Wiggins og Mark Cavendish har bakgrunn fra bane. Det er der de har trent inn det kraftige tråkket, sier han.

Wiggins, som er nybakt Tour de France-vinner og olympisk tempomester, har tre OL- og seks VM-gull på bane. Spurtkongen Cavendish har to VM-gull.

- På bane utvikler du en veldig god tråkkteknikk, og du får inn naturlig hurtighet. Ikke minst vil en velodrom gi veldig gode treningsmuligheter om vinteren, noe vi savner i Norge. Trening i velodrom gjør det veldig lett for en trener å gi gode tilbakemeldinger, fordi man får sett alt på så nært hold, sier Atle Kvålsvoll, som er Olympiatoppens fagmann på sykkel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer