Sprint Åre Ski Tour 2020

Her vant bare Northug

Skal sporten bli større, må slike endringer av konkurranseprogrammet bli færre. Det gir bedre utbetaling enn 80 000 i tippegevinst til Petter Northug.

ALTFOR STERKE; De rutinerte norske distanseløperne dominerte plutselig i sprint på grunn av en ekstrem sprintløype. Det var moro for oss, men ikke for sporten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ALTFOR STERKE; De rutinerte norske distanseløperne dominerte plutselig i sprint på grunn av en ekstrem sprintløype. Det var moro for oss, men ikke for sporten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PETTER NORTHUG satset 10 000 kroner på sprintseier til Therese Johaug, og fikk tilbake åtte ganger innsatsen. Det er ham vel unt, men skisporten bør unne seg andre vinnere på sprint enn den fabelaktige distanseløperen Johaug.

- Nei, seriøst, sa en overrasket Therese til Expressen da hun hørte om Petters klippetro på de nye sprintferdighetene hennes.

Men nå gjelder det mest at sporten tror på sitt eget konkurranseprogram.

SPRINTEN opp alpinbakken i Åre ble strålende underholdning for dem som fant fram sendingen fra Ski Tour 2020 på mobil, PC eller det gamle TV-apparatet. Men får en overlegen seier til Therese Johaug på sprint flere seere til sporten?

Det blir ikke lett å måle. Dette spinten rett opp en slalåmbakke var noe helt nytt, og ingen vet om det blir med forsøket:

- Fryktelig hardt og lite fart, mente Pål Golberg, som leder Touren sammenlagt, og var en av de vanligvis raskeste sprinterne som fikset denne spesielle utfordringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer