Her var du heldig, Linka

Truffet av «dampveivalsen» fra Romania.

OHRID (Dagbladet.no): Det er ikke barnemat å kollidere med 182 centimeter høye og 83 kilo tunge Luminita Dinu, særlig ikke når du er kantspiller med betydelig færre kilo å drasse på.

Foran gårsdagens kamp mot Romania var Marit Breivik lettere bekymret for sikkerheten til sine egne jenter.

- Dinu er en litt skummel keeper, det er ikke alltid hun husker at hun har ansvaret for å unngå kollisjon, sa landslagssjefen.


- Glad jeg ikke ble skadet

Advarslene til tross: Det tok bare fem minutter før Dinu hadde lagt sitt første offer i bakken. Den som ble liggende igjen på gulvet var Linn-Kristin Riegelhuth.

- Jeg ble ikke kjempeblid da. Men jeg skjønte at hun tok ballen, og jeg landet bare på siden. Jeg er glad det ikke endte med noen skade, sier Riegelhuth til Dagbladet.no.

Det skal nemlig mer til enn en storvokst keeper for å stanse Riegelhuth om dagen. Larvik-spilleren har alltid bøttet inn mål på klubblaget, og nå gjør hun det samme for landslaget også. I

EM i Makedonia har hun scoret fra de fleste vinkler og posisjoner - til og med på et langskudd fra 38 meter.


EMs toppscorer

Mot Romania fikk hun selvsagt sin hevn på Dinu, og totalt ble det sju nettkjenninger på like mange forsøk.

NÆR STJERNESMELL: Med fullt fokus på ballen er det lite som skiller Linn-Kristin Riegelhuth fra å kollidere skikkelig med Luminita Dinu her. Hva som videre skjedde, kan du se i bildeserien nedover siden. Alle foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.NO
NÆR STJERNESMELL: Med fullt fokus på ballen er det lite som skiller Linn-Kristin Riegelhuth fra å kollidere skikkelig med Luminita Dinu her. Hva som videre skjedde, kan du se i bildeserien nedover siden. Alle foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.NO Vis mer

I kampens siste sekund fikk Riegelhuth også ta straffekast, og ble med det EMs mestscorende spiller med 40 mål.

Men ingen skal beskylde Riegelhuth for å snakke i overskrifter, for på spørsmål om det betyr noe å sikre seg toppscorertittelen svarer hun slik:

- Jeg har ikke så mye fokus på det, målene er et resultat av at jeg jobber godt med arbeidsoppgavene mine.

Det har hun selvsagt helt rett i, men det er lov å være stolt av å være EMs toppscorer, særlig når du knapt har tatt straffer gjennom hele mesterskapet. Det gjør Linka i Larvik, og gjerne på landslaget om hun får lov.

- Det var deilig å ta straffe, sier hun.

- Jeg føler jeg har vist flere ting i spillet mitt, brukt flere teknikker og vært mer allsidig enn tidligere.

- Du har sagt tidligere at det er et mål for deg å bli verdens beste håndballspiller. Hvor langt unna føler du at du har igjen?

- Jeg har ikke så mye fokus på det. Det viktigste er å føle at jeg utvikler meg, sier Riegelhuth.

Her var du heldig, Linka