Her vender United-spillerne ryggen til Terry

I kveld må de stå sammen om Frankrike skal slås.

RØDT OG BLÅTT HJØRNE: Chelsea-kaptein John Terry (i blå ring) står i den ene klikken. I den andre har United-spillerne Wayne Rooney, Ashley Young, Danny Wellbeck og Phil Jones samlet seg med blant andre tidligere United-spiller Gary Neville. Foto: Lars Hojem Kvam
RØDT OG BLÅTT HJØRNE: Chelsea-kaptein John Terry (i blå ring) står i den ene klikken. I den andre har United-spillerne Wayne Rooney, Ashley Young, Danny Wellbeck og Phil Jones samlet seg med blant andre tidligere United-spiller Gary Neville. Foto: Lars Hojem KvamVis mer

DONETSK (Dagbladet): Klokka 17.00 i går begynte treningen i Donetsk. Dagbladet var til stede da de engelske spillerne begynte på sine siste forberedelser før EM-åpningen.

Turbulente måneder, kontroversielle uker og intense dager er endelig over når England møter tungvektskollega Frankrike på Donbass Arena klokka 18.00 i kveld.

Holdt igjen av Neville Englands to Chelsea-spillere Ashley Cole og John Terry var de første som kom ut på Sjakthar Donetsk sitt intime hjemmeanlegg i går ettermiddag. Duoen tok med seg en ball, og begynte å trikse.

Da kom deres tidligere landslagskollega Gary Neville —  som nå er en av Hodgsons hjelpere i trenergruppa — bryskt bort.

- Ikke gå inn på banen ennå. Vent på resten, sa eks-United-backen, hvorpå Terry og Cole måtte labbe tilbake, og stille seg lydig opp utenfor sidelinja.

To grupper Årsaken til at de fikk tilbakekallelsen, er at hvert lag disponerer banen i 60 minutter dagen før kamp. Neville var åpenbart redd for at nedtellingen ville begynne før alle spillerne var på plass.

Deretter kom de andre stjernene ut, en etter en. Det dannet seg raskt to grupper ved sidelinja. Det er ikke så rart: Når 23 mannfolk venter på å få gå inn til fotballtrening, skal det godt gjøres at alle står og pludrer i samme ring.

Fordelingen var likevel påfallende, siden så mange har lurt på hvordan Manchester Uniteds spillere vil forholde seg til John Terry under dette EM.

- Splittende type Ingen av Rio Ferdinands lagkamerater gikk bort til Terrys gruppe. Rooney stilte seg opp 15 meter bortenfor, sammen med Gary Neville. De to kjenner hverandre godt fra United. De fikk etter hvert selskap av Phil Jones, Danny Welbeck og Ashley Young — pluss flere andre.
Tankene gikk tilbake til det The Guardians reporter Daniel Taylor fortalte Dagbladet før helga:

- Terry er en veldig splittende type, samtidig som han er en sterk stemme i garderoben. Men det er slett ikke alle som liker ham. Ferdinand-brødrene har mange venner i fotballen.

Hodgson valgte side Etter hvert kom også Roy Hodgson ut fra garderoben. Hvor han stilte seg?

Rygg i rygg med John Terry, selvfølgelig.

Trøsten for England får være at det er kjemien banen som avgjør. Ikke hvem man klikker med utenfor sidelinja.