Her vil Bergen ha folkefest under sykkel-VM i 2017

Avgjørelsen faller torsdag.

FOLKEFEST PÅ BRYGGEN: Slik ønsker den norske VM-delegasjonen at Bergen skal framstå i 2017. Torsdag blir det avgjort om sykkel-VM tildeles Hansa-byen. Bildet er hentet fra Tall Ships Races i Bergen. FOTO: Eivind Senneset/Bergen Kommune
FOLKEFEST PÅ BRYGGEN: Slik ønsker den norske VM-delegasjonen at Bergen skal framstå i 2017. Torsdag blir det avgjort om sykkel-VM tildeles Hansa-byen. Bildet er hentet fra Tall Ships Races i Bergen. FOTO: Eivind Senneset/Bergen KommuneVis mer

(procycling.no): Sammen med Innsbruck (Østerrike), Bogota (Colombia) og Melbourne (Australia), har Norge, og Bergen, søkt om å få arrangere sykkel-VM i 2017.

Den opprinnelige planen var at tildelingen skulle skje i VM-byen Ponferrada onsdag ettermiddag.

Nok en gang har avgjørelsen blitt utsatt:

- Vi har en mottatt en mail fra det internasjonale sykkelforbundet (UCI) hvor det står at avgjørelsen kommer torsdag klokka 13:00, altså dagen etter den opprinnelige fristen, sier VM-søknadens prosjektleder, Erik Kubon Halvorsen, til procycling.no.

Skulle tildeles i Firenze i fjor Å sikre seg mesterskapet er en lang prosess.

Mesterskapet skulle egentlig tildeles i Firenze for snart ett år siden, men da var ikke den norske søknaden helt klar.

Sykkelforbundet og Bergen kommune ventet faktisk helt til den 13. desember før statsstøtten på 40 millioner kroner fra Kulturdepartementet var på plass.

• Les også: Her leveres den norske VM-søknaden

Da hastet det for å få søknaden levert hos UCI før fristen utløp den 31. desember. Men da Bergen igjen følte at de satt i førersetet for å få tildelt mesterskapet i 2017, ble fristen igjen utsatt og flere andre søkerland dukket opp.
 
Står steilt på økonomisk krav Nå kan ikke Kubon Halvorsen og de andre som har jobbet fram prosjektet gjøre annet enn å vente til hviledagen under sykkel-VM i Ponferrada.

- Vi har gjort alt vi kan gjøre. Vi har framskaffet all nødvendig informasjon underveis og har fått veldig god tilbakemelding på søknaden og helheten i det. Vi håper det er godt nok til å få VM, hvis ikke skal vi være de første  til å gratulere våre overmenn.

Et punkt for forhandlinger har vært at UCI krever ti millioner euro (81 millioner kroner) av Norge, mens motparten kun vil betale sju av dem.

- Norges tilbud ligger der fortsatt, og vi mener det er på et bærekraftig nivå. Søknaden vår er kvalitetssikret av den norske Veritas, sier Kubon Halvorsen om prosjektet som har en totalramme på 156,4 millioner kroner.

I arrangøravgiften ligger det for øvrig også lovnader om at UCI skal kjøpe tilbake organisasjons- og markedsrettigheter fra VM-vertskapet.

- Positiv Ettersom man ikke vet med sikkerhet hvem som tildeles mesterskapet for 2017, vil heller ingen stor, norsk VM-delegasjon reise til Ponferrada neste uke.

- Men hva sier magefølelsen: Får vi VM?

- Jeg er optimist av natur. Det er så mye positivt som skjer rundt norsk sykkelsport for tiden. I år har vi huset fire store, internasjonale sykkelritt og VM i Hafjell.

- Jeg synes det er veldig mye som tilsier at vi bør være et godt valg for UCI. Derfor har jeg en god magefølelse, og håper at vi kan invitere den internasjonale sykkelsporten til Bergen i 2017.

Målgang ved Festplassen Det er planlagt målgang på Festplassen i Bergen for alle øvelser i den norske VM-søknaden.

Det internasjonale forbundet har presset på for å få en enda tøffere løype, men så langt har bergenserne stått imot presset.

- Vi er opptatt av å lage en løype som er attraktiv også for publikum underveis. Vi ønsker ikke å ha ett punkt i løypen der det hele skal avgjøres.

- Vi vil ha et sentrumsnært målområde, og legge det der folk befinner seg. Vi skal lage en fest med serveringssteder, matboder og kort vei til alle fasiliteter. Vi har meldt tilbake til UCI at det er muligheter for å lage en tøffere løype, men at vi ønsker å benytte løypene som er med i vår endelige søknad, avslutter Kubon Halvorsen.

Denne artikkelen er laget av sykkelnettstedet www.procycling.no!

SKAL SLIPPE Å DRA SÅ LANGT Her møter Alexander Kristoff norske fans i Midt-Østen, men om tre år kan alle verdensstjernene ankomme Norge. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
SKAL SLIPPE Å DRA SÅ LANGT Her møter Alexander Kristoff norske fans i Midt-Østen, men om tre år kan alle verdensstjernene ankomme Norge. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer