- Her vil jeg bli verdensmester

VIKERSUND (Dagbladet): - Det kribler i beina når jeg ser en så fin skiflygingsbakke. Her vil jeg bli verdensmester, sier Tommy Ingebrigtsen (22) til Dagbladet etter gårsdagens åpning av den nyombygde Vikersundbakken.

Sist vinter satte han ny verdensrekord med 219,5 meter i Planica.

- Med optimale forhold og kjempeflaks, kan det bære enda lenger i Vikersund. Er du i tillegg tøff nok og står på hele veien, kan det bli 220-metershopp i løpet av VM-dagene 10. til 13. februar, sier Tommy.

Bedre fart

Siden fjorårsvinteren har han trent bedre på alt, og blitt sterkere fysisk.

- Nå har jeg både større ressurser og sitter rettere i tilløpet. Det siste gjør at jeg ikke kanter skiene i sporet, og har bedre fart på hoppet. Selv om det nesten er fire måneder igjen, gleder jeg meg allerede til skiflygings-VM i Vikersund, sier Tommy Ingebrigtsen.

- Tåler 224 meter

Mens verdensmesteren fra Thunder Bay 1995 tror at 220 meter er den foreløpige grensa i Vikersund, mener Albert Hære, sjefen for firmaet som har stått for utgravingen, at bakken tåler enda noen meter.

- 224 meter er mulig, sier han etter at arbeidsgjengen hans har kjørt bort 70 000 kubikkmeter masse i unnarennet.

- Verdens fineste

- Uansett har vi fått verdens fineste skiflygingsbakke. Og vi holder oss under budsjettet på 12 millioner kroner. Trolig ender vi på cirka 11,5 millioner, sier utbyggingssjef Odd Ø. Hovde.

Flatet ut

K-punktet i den nyombygde Vikersundbakken er forlenget fra 175 til 185 meter. Jurylengden er beregnet til 207 meter, som er 13 meter over gjeldende bakkerekord (Takanonu Okabe 194 meter). Hoppet er flyttet tre meter tilbake, og bakken flatet ut fra 38 til 35 grader. Ved 219,5-metersmerket er overgangen 30 grader.

Første hopp

Første hoppet i Vikersundbakken blir lørdag 5. februar. Det er ennå ikke bestemt hvem som blir førstemann utfor. Onsdag 9. februar skal bakken hoppes inn av norske prøvehoppere. Torsdag 10. og fredag 11. er det obligatorisk trening, lørdag 12. og søndag 13. februar VM-renn.

<B>TIGERBAKKE: Tommy Ingebrigtsen</B> gleder seg voldsomt til skiflygings-VM i nye Vikersund i februar.