Her ville Ronaldo kjeftet på deg, Ødegaard

Se video.

ULLEVAAL (Dagbladet): De norske utenlandsproffene i fotball var samlet på Ullevaal stadion i ettermiddag. Mandag spiller Norge vennskapskamp mot Sverige.

Trener Per-Mathias Høgmo ledet en relativt rolig økt i solskinn og vind. Mest i fokus blant de frammøtte pressefolkene var ikke unaturlig Real Madrid-spiller Martin Ødegaard (16).

Men ikke alt han gjorde på Ullevaal-gresset representerte klasse. Halvveis ut i økta fikk han ballen på seks-sju meter, og skjøt himmelhøyt over.

Elegant Hadde han tatt fra Madrid-kompis Cristiano Ronaldo en målsjanse i denne situasjonen, kunne det ha vanket kjeft. Portugiseren liker - som kjent - å score selv.

Men fortvil ikke: Ødegaard virket leken og elegant i flere andre situasjoner, så han vil garantert markere seg mot Sverige også.

Høgmo har valgt å samle utenlandsproffene før landslagsspillerne fra Tippeligaen kobler opp på ulike tidspunkter i helga. På en pressekonferanse i ettermiddag innrømmet han at full runde før Sverige-kampen ikke er spesielt gunstig.

Ny trener Norge møter Aserbajdsjan i EM-kvaliken fire dager seinere.

Om ny trener i Real Madrid - Rafael Benitez - sier Ødegaard:   - Jeg tror det blir spennende. Han er en veldig dyktig manager, så det blir sikkert bra.