HELDIG ANNAN: Selv om det på bildet kan se ut som om Annan treffer Jamie Mulgrew med en ufarlig håndflate, viste TV-bildene hvordan ghaneserens albue traff Linfield-spilleren rett i fleisen. Annan hadde flaks og slapp utvisning. Foto: AP Photo  / Liam McBurney/PA
HELDIG ANNAN: Selv om det på bildet kan se ut som om Annan treffer Jamie Mulgrew med en ufarlig håndflate, viste TV-bildene hvordan ghaneserens albue traff Linfield-spilleren rett i fleisen. Annan hadde flaks og slapp utvisning. Foto: AP Photo / Liam McBurney/PAVis mer

Her viser Annan seg fra sin mest grisete side

Rosenborg greide ikke å score mot lille Linfield.

|||Linfield - Rosenborg 0-0

(Dagbladet): Det er tre uker siden nord-irske Linfield startet oppkjøringen til en ny sesong, og to og en halv måned siden de spilte sin siste obligatoriske kamp.

Likevel var de på ingen måte underlegne mot den suverene norske serielederen på nesten folketomme Windsor Park i kveld, der Rosenborg skulle vise at fjorårets kvalikfadese mot Qarabagh bare var et blaff.

TOK TELLING: Men Jamie Mulgrew kom seg på beina etter hvert. Foto: AP Photo  / Liam McBurney/PA
TOK TELLING: Men Jamie Mulgrew kom seg på beina etter hvert. Foto: AP Photo / Liam McBurney/PA Vis mer

Trønderne var best, men kunne med litt uflaks reist hjem med tap. Med 0-0 i første kamp bør uansett oppgaven være overkommelig i returmøtet på Lerkendal om én uke.

Sleit tungt
Én som skal være glad for at han får spille den kampen er Anthony Annan.

Ghaneseren, nylig tilbake i Trondheim etter imponerende VM-spill for Ghana, viste fram sin mest grisete side 28 minutter inn i 1. omgang. Midtbaneterrieren skjermet ballen med Jamie Mulgrew i ryggen da han plutselig satte en albue i ansiktet på motspilleren. Armbevegelsen så ikke spesielt naturlig ut, og Annan skal prise seg lykkelig over at dommeren holdt kortene i lomma.

Med 10 mann skulle Rosenborg fått det tøft, for selv med like mange spillere på banen hadde de mer enn nok med å bryte ned et hardtarbeidende Linfield-lag. Før pause skapte Rosenborg sjeldent lite, og de fikk hard medfart av Viasat-ekspert Knut Torbjørn Eggen etter de første 45 minuttene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DÅRLIG VALUTA FOR PENGENE: Noen RBK-supportere hadde tatt turen til Nord-Irland. De ble neppe imponert over det de fikk se. Foto: AP Photo  / Liam McBurney/PA
DÅRLIG VALUTA FOR PENGENE: Noen RBK-supportere hadde tatt turen til Nord-Irland. De ble neppe imponert over det de fikk se. Foto: AP Photo / Liam McBurney/PA Vis mer

- Rosenborg må skjerpe seg, brummet Eggen, og betegnet det halvhøye presset som håpløst og mislykket.

Etter hvilken kom 40 år gamle Roar Strand inn for Abdou Razak Traoré for å vekke liv i trønderne. De skjerpet seg noe, men også Linfield hadde sine muligheter.

Fem minutter etter pause kunne de tatt ledelsen da Mikael Lustig var på etterskudd etter et innlegg fra høyre. En Linfield-spiller fikk skyte fra kort hold, men RBK-backen greide å forstyrre ham nok til at skuddet gikk i bakken og over.

Misbrukte store sjanser
Det siste kvarteret gikk noe av piffen ut hjemmelaget, og forskjellen i kamptrening kom mer til syne.

FIKK DET TØFT: Linfield var fullt på høyde med Rosenborg i store perioder av kampen. Foto: AP Photo  / Liam McBurney/PA
FIKK DET TØFT: Linfield var fullt på høyde med Rosenborg i store perioder av kampen. Foto: AP Photo / Liam McBurney/PA Vis mer

I denne perioden fikk også Rosenborg sine beste muligheter, men en opplagt Alan Blayney i Linfield-buret gjorde flere kvalifiserte redninger, og den ene gangen han var utspilt sto det en forsvarsspiller på streken.

Markus Henriksen, Steffen Iversen, Mikael Lustig og Morten Moldskred hadde alle gode muligheter til å fikse vinnermålet for trønderne, og de to sistnevnte hadde en gedigen dobbeltsjanse etter 86. minutter:

Winsnes løftet ballen inn i feltet, og Linfield-forsvaret headet ballen rett i beina på den alltid offensive Lustig. Han skjøt det han var kar om fra fem meter, keeper reddet, og ballen ble liggende fri foran føttene til Moldskred. Men da de fleste så ballen i mål dukket det opp en Linfield-spiller og ryddet ballen unna på streken.

BLANT ROSENBORGS BESTE: Men her klager Mikael Lustig på et frispark han aldri fikk. Foto: AP Photo  / Liam McBurney/PA
BLANT ROSENBORGS BESTE: Men her klager Mikael Lustig på et frispark han aldri fikk. Foto: AP Photo / Liam McBurney/PA Vis mer

Om Rosenborg fikser brasene på Lerkendal gjenstår fortsatt mye arbeid før de er klare for gruppespillet i Champions League. I så fall venter både en tredje og fjerde kvalifiseringsrunde seinere i sommer.