Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her viser fansen sin støtte til desperate Vålerenga

Dukket opp på lørdagens trening.

FULGTE TRENINGA:  Vålerenga-spillerne trente med Klanen i ryggen lørdag formiddag.
FULGTE TRENINGA: Vålerenga-spillerne trente med Klanen i ryggen lørdag formiddag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALLE (Dagbladet): Et desperat Vålerenga jakter sine første poeng i Tippeligaen mot Tromsø søndag. Lørdag troppet rundt hundre supportere opp på treningsfeltet på Valle. Budskapet var ikke til å ta feil av:

- Vi står bak laget. Mot Tromsø må dere gi jernet. Kom igjen, Enga!

Denne uka har Vålerenga-trener Kjetil Rekdal gitt seg selv og spillerne munnkurv for å få arbeidsro. Munnkurven ble opphevet fredag, da Rekdal møtte Oslo-avisene i en atmosfære av boller, kaffe og et smil her og der.

- Jeg merket at det ble veldig mye, sier VIF-bossen til Dagbladet.

ÆRE VÆRE ... Supporterne levnet ingen tvil om hvor de har sitt hjerte, tross tøffe tider.
ÆRE VÆRE ... Supporterne levnet ingen tvil om hvor de har sitt hjerte, tross tøffe tider. Vis mer

Han er ikke den som vanligvis holder kjeft. Men fire kamper, null poeng og bunnplassering på tabellen har gått inn på den hardhudede 47-åringen.

Halvsannheter - Vi er ikke dumme eller naive. Vi skylder heller ikke på utenforstående. Problemene er i vårt eget hus, sier Rekdal.

Han har ingen problemer med kritikk. Som han sier: «Det skulle bare mangle i den situasjonen Vålerenga er i.» Halvsannheter og urealistiske forventninger med tanke på klubbens økonomi er det verre med.

- Jeg er ikke kjent for å gjemme meg. Men det ble veldig mye i forrige uke. Jeg merket det til og med på meg selv. Og når jeg merker at det blir mye, skjønner jeg at folk rundt meg også synes det, påpeker Rekdal.

Stormbølger På lørdagens trening ga han de siste formaninger før kampen mot Tromsø. På sidelinja sto supporterne og øste varm energi og kjærlighet over spillerne.

Ved nok et tap vil neste uke bli fylt med nye stormbølger.

KJÆRLIGHET OG TRO:  Bannere ble rullet ut på Vålerengas treningsfelt lørdag.
KJÆRLIGHET OG TRO: Bannere ble rullet ut på Vålerengas treningsfelt lørdag. Vis mer

- Presset vil alltid være der. Det gjelder enten du leder, eller ligger på tredje- eller fjerdeplass. Det er hele tida forventninger om at du skal vinne neste kamp. Men nå er det andre utfordringer som handler om ytre omgivelser. Det kan gå på selvtilliten og tryggheten løs. Vårt utgangspunkt er at du må prøve og prøve, selv om du ikke lykkes på første forsøk.

Mannen som scoret mot Brasil i 1998 fortsetter:

- Hvis du blir fortalt hver dag at du er jævlig dårlig, kommer du til å tro på det på et tidspunkt. Derfor har vi valgt å bruke energien vår på treninger og forberedelser inn mot kamp.

Støtte Ofte når det går dårlig med klubber på størrelse med Vålerenga, marsjerer supporterne i takt. Så langt tyder alt på at Rekdal og spillerne har Klanen i ryggen.

- Jeg tror støtten henger sammen med hvilken situasjon Vålerenga er i. Klubben har kuttet kostnader i et vanvittig tempo i flere år. Da blir det svingninger, det må du bare akseptere. Situasjonen er fortsatt slik at klubben ikke driver i balanse. Det bekymrer. Økonomi og sport henger ofte sammen, sier Rekdal.

SJEF:  Kjetil Rekdal (med lue til venstre) ga de siste formaninger på feltet før kampen mot Tromsø søndag.
SJEF: Kjetil Rekdal (med lue til venstre) ga de siste formaninger på feltet før kampen mot Tromsø søndag. Vis mer

Han understreker:

- Vi har ikke tapt kamper fordi vi har dårlig råd. Men en klubb som Vålerenga skulle hatt større ressurser. Jeg tror supporterne ser hva vi har vært gjennom. Det hadde stilt seg annerledes hvis vi var en klubb full av landslagsspillere som tapte kamper.

Uønsket start - Vi er et for godt lag til å ligge der nede, sier veteranen Kjetil Wæhler til Dagbladet.

- Dette er en start som vi ikke ønsker. Men jeg synes det vi gjorde mot Stabæk i forrige kamp var bra. Hvis vi gjør sånn framover, er jeg ikke så veldig bekymret egentlig.

- Men klart: Tida er inne for å ta poeng. Taper vi mot Tromsø er det nesten litt halvkrise. Men det presset må vi sette på oss selv og takle, sier Wæhler.

DAGBLADETS PAPIRAVIS FREDAG: Vålerenga-legenden Erik Foss har problemer med å kjenne igjen klubben.
DAGBLADETS PAPIRAVIS FREDAG: Vålerenga-legenden Erik Foss har problemer med å kjenne igjen klubben. Vis mer

Les også: Nytt skadesjokk for Rekdal

Hele Norges coronakart