SATTE DYPE SPOR: Arrene etter to skulderoperasjoner har satt sine spor på overkroppen til Kim André Madsen. Alle komplikasjonene gikk også veldig inn på 22-åringen som takker Godset-trener Ronny Deila for å ha vist tillit og tålmodighet i en vanskelig tid.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SATTE DYPE SPOR: Arrene etter to skulderoperasjoner har satt sine spor på overkroppen til Kim André Madsen. Alle komplikasjonene gikk også veldig inn på 22-åringen som takker Godset-trener Ronny Deila for å ha vist tillit og tålmodighet i en vanskelig tid. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Her viser han arrene som reddet karrieren

- Det har vært et helvete, sier landslagsdebutant Madsen.

Norge - Tsjekkia: Direkte i fotballstudio fra kl. 20.00.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Da landslagskaptein Brede Hangeland meldte forfall til onsdagens privatlandskamp mot Tsjekkia, overrasket Egil «Drillo» Olsen mange ved å hente inn Strømsgodsets Kim André Madsen som erstatter - inkludert Madsen selv.

22-åringen har riktignok representert Norge på alle aldersbestemte nivåer, men det var før skuldrene hans til stadighet begynte å falle ut av ledd etter overgangen fra Lyn i 2009.

Landslaget var med andre ord en fjern tanke da han måtte legge seg under kniven for sin andre skulderoperasjon i løpet av ett år i fjor sommer.

- Det var fjernt, ja. Egentlig tenkte jeg bare på å komme tilbake til fotballen, slippe å måtte slite med skuldrene. Det har rett og slett vært et helvete, sier Madsen til Dagbladet før han kan få sin debut på A-landslaget.

- Var du på nippet til å gi opp?

- Absolutt. Det gikk veldig inn på meg når det skjedde gang på gang. I løpet av de to første årene jeg var i Godset fikk jeg aldri en ordentlig god sesong, ikke utviklet meg og jeg fikk heller ikke vist meg fram.

Stor tillit Godset-trener Ronny Deila har på tross av alle skadeproblemene alltid hatt urokkelig tro på Madsens ferdigheter.

Det er oslogutten evig takknemlig for, og han mener trenerens støtte har vært helt avgjørende for at utviklingskurven igjen peker oppover.

- Det har hjulpet meg veldig. Tilliten hans har vært gull verdt. Jeg tror ikke det er mange som hadde hatt den samme tålmodigheten og tilliten som Ronny. Uten det hadde jeg ikke stått her i dag, sier Madsen.

Flere i vente Drammensklubben har høstet mye ros for sin talentsatsing, og det var bare et tidsspørsmål før en av Deilas fremmadstormende unggutter fikk sjansen av Drillo. At det ble akkurat Madsen, tror hovedpersonen delvis skyldes tilfeldigheter.

SOLID: Kim André Madsen har storspilt i Strømsgodsets forsvar denne sesongen. Her i søndagens 0-0 kamp mot Brann i Bergen.Foto: Marit Hommedal / Scanpix .
SOLID: Kim André Madsen har storspilt i Strømsgodsets forsvar denne sesongen. Her i søndagens 0-0 kamp mot Brann i Bergen.Foto: Marit Hommedal / Scanpix . Vis mer

- Det har litt med timing og litt med hell å gjøre at det var akkurat Brede som ble skadet. Det kunne fort ha vært noen andre som ble kalt inn. Jeg tror absolutt det er flere på laget vårt — kanskje ikke i år, men ikke langt inn i framtida — som er en del av neste landslagsgenerasjon, sier han.

Uansett har han vært en del av et forsvar som med unntak av to kamper - mot Start og Lillestrøm - har vært tette bakover.

- Vi har hatt mindre skader, og har samtidig fått en bredere og bedre tropp. Samtidig har vi holdt fokus på de tingene som går på spillestil og metodikk, og det har betalt seg, sier Madsen.

Lykkeønskninger Stoppermakker Alexander Aas har åtte opptredener med flagget på brystet fra før, og har stadig landslagsambisjoner sju år etter forrige opptreden. Likevel fikk Madsen bare lykkeønskninger og ingen misunnelse fra Godset-kapteinen med på veien.

- Han var glad på mine vegne. Han har spilt veldig bra i år han også, og er en utrolig god midtstopper. Han er i god form, og kunne fort ha blitt kalt inn han også.

Drillo kommer til å starte med Kjetil Wæhler og Vadim Demidov i midtforsvaret mot Tsjekkia onsdag, men med bare tre midtstoppere i troppen, har Madsen forhåpninger om å få slippe til.

- Jeg håper jeg får spilletid, men det er det eneste jeg kan gjøre. Vi får vente og se.